Wouter Hoeffnagel - 30 oktober 2018

Nieuwe producten van NetApp helpen klanten te profiteren van de cloud

NetApp introduceert een aantal nieuwe oplossingen die klanten in staat stelt datagedreven bedrijfsresultaten te behalen voor applicaties in hybrid cloud- en multicloudomgevingen. De nieuwe oplossingen zijn onder meer geschikt voor NetApp Cloud Insights, Azure NetApp Files, de Cloud Volumes-service, Cloud Volumes ONTAP, NetApp HCI, SaaS Backup voor Microsoft Office 365 en de NetApp Data Availability-service.

De nieuwe dataproducten en -services stellen gebruikers in staat bedrijfsresultaten te verbeteren in een snel ontwikkelend technologisch landschap. NetApp wijst op de voordelen die de cloud bedrijven kan opleveren. Zo is het dankzij de cloud mogelijk om betere zakelijke beslissingen te nemen, klantervaringen te optimaliseren en op basis van het Internet of Things nieuwe services aan te bieden en nieuwe zakelijke modellen te ontwikkelen. Succesvol gebruik van de cloud is echter afhankelijk van de manier waarop data in iedere willekeurige cloudomgeving worden geïntegreerd, beschermd en geoptimaliseerd.

“Ik overdrijf niet als ik zeg dat we bij de ontwikkeling van een product of service onszelf altijd afvragen wat het kan doen in de cloud”, aldus Anthony Lye, SVP en GM van Clouddataservices bij NetApp. “Onze klanten worden nu door concurrentiestrijd gedwongen over te gaan naar een 'cloud tenzij'-organisatie, maar de bedrijfsresultaten hiervan zijn nog niet op het gewenste niveau. Het is onze visie datagedreven innovatie mogelijk te maken met de cloud.”

NetApp Cloud Insights

NetApp Cloud Insights is een SaaS-applicatie die bewaking en kostenoptimalisatie biedt voor dynamische hybrid-cloudinfrastructuren. Cloud Insights is specifiek ontworpen om moderne cloudarchitecturen zoals Kubernetes en microservices te bewaken.

De oplossing:

  • bewaakt cloudinfrastructuur en voorkomt tot 80 procent van de problemen voordat deze eindgebruikers treffen.
  • verkort de gemiddelde oplossingstijd met maximaal 90 procent.
  • verlaagt de kosten van cloudinfrastructuur met gemiddeld 33 procent.

Azure NetApp Files

Ook nieuw is Azure NetApp Files. Azure NetApp Files is een Azure file-service op basis van NetApp ONTAP-technologie. De service omvat storage en management van data, zodat bestandsworkloads kunnen worden verplaatst naar en geïmplementeerd in Microsoft Azure.

Deze oplossing:

  • beheert applicatiedata binnen de Azure-omgeving, zodat meer applicaties in de cloud zijn onder te brengen. Beperkte preview wordt uitgebreid naar US East en US West, 2 Azure-datacenterregio's, waardoor meer klanten kunnen deelnemen aan de beperkte preview.
  • integreert met Azure, wat zich vertaalt in een intuïtieve Azure-ervaring die storagebeheerders in staat stelt zonder training in korte tijd aan de slag te gaan met file-services.
  • is geoptimaliseerd is voor gevarieerde, bedrijfskritische datasets biedt automatische implementatie van resources door middel van REST-API's en CLI-gebruik.

NetApp Cloud Volumes ONTAP

NetApp Cloud Volumes ONTAP is een cloudstorageservice gericht op groeiende bedrijven die meer datacontrole, rendabiliteit en bedrijfscontinuïteit willen. NetApp Cloud Volumes ONTAP:

  • geeft klanten - ongeacht of zij kiezen voor Azure of AWS, geïntegeerde failoverfunctionaliteit met hoge beschikbaarheid.
  • bevat SnapLock Enterprise om organisaties te helpen regelgeving en compliancebeleid na te leven en data te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen, zoals ransomware of cryptovirale afpersing. 
  • optimaliseert de plaatsing van data doordat on-premises data automatisch naar de cloud worden overgedragen via de nieuwe NetApp Cloud Tiering-service.

Hybrid Cloud certificeringen

NetApp introduceert een aantal nieuwe certificeringen op het gebied van de hybrid cloud, waaronder de Hybrid Cloud Administrator-certificering en de Hybrid Cloud Architect-certificering. Ook introduceert het bedrijf de eerste Expert-certificering voor NetApp.

Voor Hybrid Cloud-certificeringen is het volgende vereist:

  • Examen NetApp Certified Hybrid Cloud Administrator (NS0-300)
  • En certificering voor één van de volgende cloudproviders: 
  • Microsoft: Architecting MS Azure Solution
  • Google: Google Cloud Certified Professional
  • Amazon: AWS Certified Solutions Architect Associate
  • Cloud Architect

Nieuwe services sneller implementeren op basis van de cloud

NetApp HCI is een nieuwe architectuur voor hybrid-cloudinfrastructuur. De H410C- en H610C-computenode zijn aan het NetApp HCI-portfolio toegevoegd. De op GPU gebaseerde H610C-computenode is ontworpen om VDI-omgevingen te versnellen en meerdere workloads te consolideren

NetApp HCI met SolidFire Element-software:

  • levert integratie tussen de public en private cloud en ondersteunt SnapMirror naar Cloud Volumes ONTAP.
  • maakt het mogelijk computenodes te combineren met onafhankelijke schaalbaarheid van compute- en storagenodes biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid om private cloud, containerservices, VDI en bedrijfsapplicaties te consolideren zonder silo's.

Bedrijfsprocessen beschermen

Op basis van SaaS Backup kan data in Microsoft Office 365 Exchange Online, SharePoint Online of OneDrive voor Bedrijven worden gebackupt of teruggezet via secundaire locaties in de cloud of on-premises.

Mogelijkheden van SaaS Backup voor Office 365:

  • Serviceproviders kunnen nu SaaS Backup voor Office 365 aanbieden vanuit hun eigen datacenters. Hierdoor hebben klanten meer keuze voor de storagelocatie van hun data en wie de service aan hen levert. 
  • Gebruikers kunnen e-mails, agenda's, contactpersonen, taken, siteverzamelingen, sites, lijsten en bestandsdata backuppen, zoeken of terughalen.
  • Verzeker naleving van wettelijke regelgeving met AVG-goedgekeurde SaaS Backup-service, met ondersteuning voor EXO, OD4B, SPO, Groepen en gedeelde mailboxen.

NetApp Data Availability-service

De NetApp Data Availability-service is ontworpen om de kosten en complexiteit van databackup te verminderen door data via de cloud te backuppen en terug te halen. De NetApp Data Availability-service is geheel nieuw opgezet, waarbij NetApp de focus heeft gelegd op eenvoud. De service biedt backup en datamanagement van de volgende generatie.

De NetApp Data Availability-service:

  • Stroomlijnt back-up, disaster recovery en andere workloads die te maken hebben met datakopieën.
  • Verlaagt de kosten van ONTAP-data met een eenvoudige en gestroomlijnde webapplicatie voor datamanagement en -bescherming.
  • Maakt actieve datakopieën in de cloud.
  • Versnelt softwareontwikkeling, testen, analyses en rapportege door data te hergebruiken op secundaire ONTAP-storage.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!