Wouter Hoeffnagel - 31 oktober 2018

OCS Consulting is SAS-beheerpartner van De Volksbank

De Volksbank besteedt het technisch beheer van haar SAS-analyseplatform uit aan OCS Consulting. Door deze langetermijnsamenwerking beschikt de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS doorlopend over de juiste SAS-expertise en capaciteit.

“Het beheer van deze bedrijfskritische systemen is kennisintensief. Dan loop je al snel een continuïteitsrisico vanwege de persoonsafhankelijkheid. Door het partnership met OCS borgen we specialistische deskundigheid en lerend vermogen. Zo kunnen we ons maximaal concentreren op het rendement van ons business analytics-platform,” zegt Marco Zanting, Manager IT&C Applicatie Services bij de Volksbank.

Gespecialiseerde beheerpartner

De Volksbank gebruikt meerdere producten van SAS voor het verzorgen van de managementinformatie voor Finance, Risk Management en andere afdelingen. “Via onze geavanceerde analytische infrastructuur hebben we realtime inzicht in de kredietrisico’s en voorzien we in de rapportagebehoefte van de toezichthouder. De technische kennis van dit platform moet je doorlopend onderhouden. Wij hebben ervoor gekozen om dit buitenshuis te doen, om te profiteren van de schaalvoordelen van een gespecialiseerde beheerpartner. In OCS hebben we een professionele partij gevonden die ons op dit specifieke kennisdomein volledig kan ontzorgen”, aldus Marco Zanting.

“Naast SAS Data Management en SAS BI gebruiken we SAS Financial Management en SAS Activity Based Management”, zegt Ewald de Bever, Manager IT&C AS Data Services. “De performance, stabiliteit en veiligheid van deze belangrijke analytics en business intelligence tools moeten goed geregeld zijn. Na een geslaagde kennismaking bij de implementatie van SAS DM hebben we OCS gevraagd om het technisch beheer van onze datamanagement-technologie op zich te nemen. Bij deze samenwerking toonden zij zich naast proactief ook welwillend om harde afspraken over de reactie- en oplostijden te maken. De leercurve die we samen hebben doorlopen en de consistent geleverde kwaliteit geven veel vertrouwen in de toekomst.”

Focus op technisch en functioneel SAS-beheer

“Technisch en functioneel beheer van SAS is één van onze kernactiviteiten”, benadrukt Raymond Ebben, Manager SAS Consulting Services bij OCS. “Hiervoor beschikken we over hooggekwalificeerde en goed getrainde medewerkers. Deze specialisten weten precies wat er nodig is om SAS-software voor organisaties te laten werken en eventuele problemen te voorzien en te voorkomen. Dit met een optimaal functionerende SAS-omgeving als resultaat. Er is in de markt veel belangstelling voor ons portfolio van gespecialiseerde beheersdiensten. De beslissing van de Volksbank om al het technisch beheer uit te besteden is een mooi bewijs dat dit concept werkt. We zijn erg blij met het vertrouwen dat deze organisatie in ons stelt.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!