Finse DevOps-speler Eficode nu ook actief in de Benelux

31-10-2018 | door: Redactie

Finse DevOps-speler Eficode nu ook actief in de Benelux

Het Finse Eficode, dat bestaat sinds 2005 en naam maakt met zijn DevOps-platform, sloeg buiten de eigen landsgrenzen zijn vleugels al uit in Zweden en Denemarken. Met de opening van een nieuw kantoor in Amsterdam, gelegen pal naast de Johan Cruijff ArenA, is Eficode nu ook actief in de Benelux.

Die naast de deur van het nieuwe kantoor gelegen Johan Cruijff ArenA vormt het imposante decor van de openingsbijeenkomst die eind september door Eficode wordt belegd in Amsterdam Zuid-Oost. Een bijeenkomst die voor een deel in het teken staat van de Fins – Nederlandse betrekkingen. Die betrekkingen zijn sterker dan menigeen op het eerste gezicht vermoedt, zoals blijkt uit de presentatie van Patrice van der Heiden van de Finnish Dutch Chamber of Commerce die de handelsrelaties tussen beide landen in kaart brengt. Of neem  alleen al een Ajax-icoon als de Fin Jari Litmanen, die voor Eficode als ambassadeur optreedt.

Ter introductie van de bijeenkomst blikt Litmanen allereerst uitgebreid  terug op zijn succesvolle jaren als voetballer in Amsterdam, waarna hij tot slot wijst hij op de diverse overeenkomsten tussen het bedrijven van topvoetbal  bij een club als Ajax en de productie van software via een DevOps-speler als Eficode: “Net als voetbal is ook softwarebouwen een teamsport”, zij onderstreept hij.

Ger Baron, die als CTO van de Gemeente Amsterdam de bijeenkomst bijwoont, ziet de Finse softwaresector graag naar zijn stad komen. “Er is een bewezen behoefte aan experts die helpen de Nederlandse economie te digitaliseren”, stelt hij vast.

Van code-ontwikkeling naar ‘agile’ projectbegeleiding

CEO Risto Virkkala schetst in zijn presentatie hoe hij in 2005 samen met een paar medewerkers begon met de ontwikkeling van software voor de telecommunicatiesector. Hij constateerde dat té veel software-ontwikkeltrajecten grote vertraging opliepen of zelfs geheel faalden. Het was in een tijd dat het wendbaar ontwikkelen van software, in korte snelle runs gevolgd door tussentijdse feedback-sessies met de opdrachtgever (het zogeheten ‘agile’ werken), net opgeld deed. Hij en zijn team bleken succes te boeken met die aanpak, hetgeen ertoe leidde dat men hem steeds vaker vroeg om ook de IT-professionals die bij de opdrachtgevers zelf in dienst waren te trainen in die nieuwe manier van software ontwikkelen. Zo verschoof de focus van Eficode geleidelijk aan van puur code-ontwikkelen steeds meer richting deze laatst geschetste activiteit.

Blik op de rest van Europa

Eficode telt nu meer dan 150 specialisten die beschikken over veel kennis van aanvullende software-tools. Die expertise is in de Nordic-regio van grote waarde gebleken voor organisaties in de financiële sector, bij high-tech bedrijven, in de zorg en bij de overheid. Bij bedrijven in al die sectoren vormt de invulling van de bedrijfsprocessen met adequate software de sleutel tot succes. Dat zal in Nederland en de rest van Europa niet ander zijn, is de redenatie van Virkkala. De opening van het nieuwe kantoor in Amsterdam ziet hij dan ook als opmaat voor een verdere opmars van zijn bedrijf in de rest van Europa.

Tot slot

De nieuwe Benelux-vestiging van Eficode in Amsterdam staat onder leiding van André Sibov, die in diverse technische en commerciële functies zijn sporen reeds heeft verdiend bij onder meer HP Enterprise en Innovaprime.

Terug naar nieuws overzicht
Software