Driekwart van CIO's vreest omzetverlies door performanceproblemen met IoT
31-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Driekwart van CIO's vreest omzetverlies door performanceproblemen met IoT

Bijna driekwart (74%) van alle respondenten vreest dat performanceproblemen van Internet of Things (IoT)-projecten omzetverliezen kunnen veroorzaken. Dit is volgens 78% een gevolg van het implementeren van IoT-strategieën, zonder een plan of oplossing om de performance van complexere cloudomgevingen te managen. 69% van de CIO’s verwacht dat IoT-performancemanagement een grote uitdaging wordt vanwege de escalerende complexiteit van cloud-ecosystemen die bedrijven gebruiken.

Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Dynatrace onder 800 CIO’s naar de uitdagingen bij IoT-implementaties. 73% maakt zich zorgen dat alle betrokken externen en internen bij IoT-supply chains het ontzettend moeilijk maakt de verantwoordelijken voor mogelijke problemen te identificeren. 52% zegt dat de impact die IoT-platformleveranciers en netwerkoperators hebben op de performance een grote uitdaging is om inzichtelijk te maken en te begrijpen

Cruciale rol weggelegd voor AI

75% vreest dat problemen in het platform of netwerklagen van providers die de applicatie- prestaties beïnvloeden, mogelijk worden verborgen door de betreffende leveranciers. 84% denkt dat AI-functionaliteit en het vergaand automatiseren van IoT-implementaties een cruciale rol gaan spelen in het succes van IoT-strategieën.

Daarnaast geeft 70% van de respondenten aan zich zorgen te maken dat de verwachtingen van gebruikers met betrekking tot snellere en storingsvrije experiences niet meer door IT-teams zijn in te vullen. 69% vreest de controle over de gebruikerservaringen te verliezen naarmate de IoT-supply chain complexer wordt. 64% maakt zich zorgen dat het snel groeiende gebruik van ‘wearables’ het onmogelijk maakt de mobiele performance daarvan te managen.

Nieuwe uitdagingen voor de gebruikerservaring

Nieuwe uitdagingen voor de gebruikerservaring die door respondenten worden genoemd zijn:

  • waarborgen dat firmware-en security-updates voor IoT-apparatuur de performance niet negatief beïnvloeden (62%)
  • applicatiegedrag op IoT-apparatuur en interacties met cloudservices monitoren (60%)
  • impact van IoT-apparatuur op de performance en gebruikerservaring begrijpen (53%)
  • snelgroeiend IoT-ecosysteem in kaart brengen en inzichtelijk maken (38%)

Cloudcomplexiteit managen

“Steeds meer bedrijven onderzoeken de voordelen van het IoT om nieuwe markten te ontwikkelen, extra omzet te creëren en zich van concurrenten te onderscheiden”, zegt Dave Anderson, digital performance expert van Dynatrace. “De ecosystemen en supply chains van IoT-toepassingen zijn echter complex en bijna onbegrensd, waardoor ze een grote impact hebben op de cloudomgevingen waarop ze zijn gebaseerd. Bedrijven worstelen nu al met het managen van de cloudcomplexiteit, die door IoT-toepassingen nog aanzienlijk gaat toenemen.”

“Als het IoT zijn potentie gaat waarmaken, kunnen organisaties het zich niet veroorloven verrast te worden door de bijbehorende complexiteit”, vervolgt Anderson. “Dat is echter wel het geval als ze traditionele monitoringoplossingen blijven gebruiken. Die tools zijn namelijk niet ontworpen en ontwikkeld voor de dynamische schaalbaarheid en complexiteit van cloudomgevingen. Daarvoor is een geavanceerd platform nodig dat volledig inzicht geeft in alle cloudtoepassingen en een geautomatiseerde methode om die realtime te volgen en te begrijpen.”

Complexiteit verminderen

"Organisaties hebben behoefte aan een nieuwe methode die de complexiteit van IoT-toepassingen vereenvoudigt. Een ‘software intelligence platform’ dat gebruikmaakt van AI en het automatiseren van taken, om zowel volledig als voortdurend inzicht te hebben in het ecosysteem van IoT-sensoren, -apparaten, -gateways, -toepassingen en onderliggende infrastructuur. Pas als organisaties snel alle vragen kunnen beantwoorden, in plaats van alleen data te genereren, zijn ze klaar om te profiteren van de voordelen die het IoT te bieden heeft.”

Meer informatie is te vinden in het onderzoeksrapport ‘Overcoming the Complexity of Web-Scale IoT Applications: The Top 5 Challenges’, dat hier beschikbaar is. 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud