Datto helpt MSP's efficiëntie te vergroten

31-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Datto helpt MSP's efficiëntie te vergroten

Datto, leverancier van IT-oplossingen via Managed Service Providers (MSP’s) en IT-serviceproviders (ITSP’s), maakt bekend haar productlijnen te hebben vernieuwd. De nieuwe versies helpen MSP's hun efficiëntie te vergroten en zijn geïntroduceerd op DattoCon Barcelona, waar  bijna vijfhonderd MSP-partners uit twintig landen aanwezig waren. De verbeteringen komen slechts vier maanden nadat Datto bijna twintig updates en nieuwe functies onthulde tijdens DattoCon Austin in de Verenigde Staten. 

De updates omvatten wereldwijde beschikbaarheid van Datto Networking Managed Power met de MP10 WiFi-verbonden smart plug. Dit is een in de cloud managed device dat MSP’s de mogelijkheid biedt om de elektriciteitsvoorziening voor de apparatuur van hun klanten op afstand te monitoren en te beheren. Twee andere aankondigingen waren de nieuwe, grotere capaciteit van de All Flash Business Continuity and Disaster Recovery-hardware (BCDR) en een nieuw prijsmodel voor SaaS Protection-cloudback-up. Verbeteringen op het gebied van efficiëntie in Workplace, Endpoint Backup, Autotask PSA en Datto RMM – een hulpmiddel voor toezicht en beheer op afstand – maakten de aankondigingen compleet. 

Datto heeft de volgende verbeteringen aangekondigd:

  • Datto’s Unified Continuity-productlijn omvat nu BCDR appliances met tot wel 48TB aan All Flash-opslag. Hiermee kunnen veeleisende zakelijke workloads worden ondersteund met lokale failover-virtualisatie en bijna onmiddellijk herstel. Cloud Agent Templates bieden MSP’s de mogelijkheid om standaarden en consistentie efficiënt af te dwingen binnen alle beheerde producten. Ook werd een eenvoudiger prijsmodel geïntroduceerd voor een back-upoplossing voor SaaS Protection, het Office 365- en Google Apps-back-upproduct. Prijzen zijn nu beschikbaar voor tijdgebaseerde of oneindige bewaaropties in de cloud. 
  • Datto’s Business Management-productlijn omvat Autotask PSA en Datto RMM (Remote Monitoring en Management). Na de release van de Engelstalige versie van Autotask PSA 2018.2 in september 2018, is deze versie nu ook beschikbaar in het Duits en in het Spaans. Daarnaast zijn efficiëntieverbeteringen doorgevoerd en is er een vernieuwde Client Portal-homepagina voor een betere eindgebruikerservaring. 
  • Datto RMM 6.1 beschikt over een efficiëntere en meer betrouwbare workflow voor het beheer van netwerkapparaten, samen met een upgrade van de Splashtop remote control-mogelijkheden, die een gelijktijdige verbinding mogelijk maakt van twee supportmedewerkers tijdens een remote-sessie.
  • Datto kondigde twee volledig nieuwe producten aan voor de Datto Networking-productlijn: de D200 en de MP10. De D200 levert high-performance edge-routing en is beschikbaar met LTE-opties voor MSP’s om de uptime van de klant te maximaliseren, ook indien de primaire internetverbinding wordt verbroken. Datto’s exclusieve LTE Management maakt het voor een MSP mogelijk om verbinding te maken met de D200 en die te beheren via de cloud, samen met elk Datto-apparaat via de LTE-verbinding. Gecombineerd met Datto’s 4G LTE Internet failover, geeft dit MSP’s meer mogelijkheden om hun klanten connectiviteit te leveren. De nieuwe, WiFi-verbonden MP10 werd ook aangekondigd. Dit is een single-port smart plug die MSP’s de mogelijkheid geeft om apparaten op afstand of automatisch aangesloten apparaten van voeding te voorzien. 
  • Datto’s File Backup and Sync-productlijn omvat Endpoint Backup en Workplace. Updates voor Endpoint Backup bevatten nieuwe Admin-rollen om accounts aan eindklanten over te dragen, en Access Links die gebruikers veilig toegang bieden tot hun opgeslagen bestanden, ongeacht hun locatie of device. Workplace-updates bevatten verschillende integratie-uitbreidingen voor Microsoft Office, waaronder de Outlook-plug-in en een nieuwe Smart Badge-optie die de zichtbaarheid van de status van de bestandssynchronisatie en de versiegeschiedenis verbetert. 
  • Updates van Datto’s productintegraties omvatten een nieuwe REST API voor Datto’s Continuity-lijn. Die ondersteunt het open-ecosysteem van Datto door een standaardmechanisme te bieden, dat partners kunnen integreren. Datto kondigde ook een verbeterde filtering van webinhoud aan, mogelijk gemaakt door TitanHQ voor Datto Networking Edge Routers, waaronder de DNA en de D200.

Partners helpen tijd te besparen

“Dit is een spannende tijd van innovatie bij Datto, met nieuwe producten en functies in al onze productlijnen, die erop gericht zijn om onze partners tijd te besparen en hen te helpen betrouwbare diensten te leveren aan hun eindklanten”, zegt Emily Glass, Chief Product Officer van Datto. “Onze nieuwe instaprouter, evenals de REST API, maken onze producten nog beter toegankelijk voor de markt.”

Terug naar nieuws overzicht