Red Hat Enterprise Linux 7.6 biedt gelaagde beveiligingsfuncties

01-11-2018 | door: Redactie

Red Hat Enterprise Linux 7.6 biedt gelaagde beveiligingsfuncties

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 7.6, een consistent hybride cloudfundament voor enterprise-IT dat op opensource-innovatie is gebouwd. Red Hat Enterprise Linux 7.6 heeft tot doel organisaties te helpen opkomende cloud-native technologieën bij te houden, en tegelijk stabiele IT-activiteiten te ondersteunen.

Red Hat Enterprise Linux 7 helpt om deze basis te bieden, zodat organisaties applicaties kunnen implementeren op een manier die het beste aansluit op hun unieke behoeften, in de wetenschap dat het onderliggende besturingssysteem hetzelfde consistente en missiekritieke platform is. De nieuwste versie van Red Hat Enterprise Linux 7 is op diverse gebieden verbeterd, om te helpen bij een reeks aan IT-uitdagingen, met de nadruk op beveiliging en compliance, beheer en automatisering en Linux-containerinnovaties.

Beveiliging en compliance

IT-beveiliging blijft voor veel IT-afdelingen de belangrijkste uitdaging. Een die niet eenvoudiger wordt in complexe hybride en multicloud-omgevingen. Om beter aan deze IT-beveiligingsbehoeften te voldoen, introduceert Red Hat Enterprise Linux 7.6 Trusted Platform Module (TPM) 2.0-hardwaremodules als onderdeel van Network Bound Disk Encryption (NBDE). Dit biedt twee beveiligingslagen voor hybride cloudactiviteiten om de informatie op schijven fysiek veiliger te houden. Het netwerkgebaseerde mechanisme (NBDE) biedt beveiliging in alle netwerkomgevingen, terwijl TPM op locatie werkt en daar een extra laag toevoegt, waarbij schijven worden gekoppeld aan specifieke fysieke systemen.

Red Hat Enterprise Linux 7.6 maakt het ook eenvoudiger om firewalls te beheren met verbeteringen aan nftables. Dit vereenvoudigt de configuratie van counterintrusion-maatregelen, wat operations-teams meer zicht geeft in deze mechanismen. Daarnaast zijn bijgewerkte cryptografische algoritmen voor RSA en elliptic-curve cryptography (ECC) standaard ingeschakeld. Dit helpt organisaties bij het verwerken van hun gevoelige informatie en te voldoen aan de Federal Information Processing Standards (FIPS) en vereisten van standaarden zoals het National Institute of Standards en technologie (NIST).

Beheer en automatisering

Aangezien Linux een standaardkeuze wordt in veel datacenters, moeten Linux-besturingssystemen toegankelijker worden voor nieuwe beheerders, zowel degenen die nieuw zijn in die rol als voor sysadmins die eerder andere besturingssystemen zoals Windows hebben beheerd. Red Hat Enterprise Linux 7.6 beoogt de Linux-adoptie voor deze gebruikers gemakkelijker te maken dankzij verbeteringen aan de Red Hat Enterprise Linux Web Console, die een grafisch overzicht biedt van de gezondheid en status van het Red Hat-systeem. Onder de verbeteringen vallen het gemakkelijker vinden van updates, geautomatiseerde configuratie van single sign-on voor identiteitsbeheer en een interface voor firewallbeheer.

Red Hat Enterprise Linux 7.6 biedt ook ondersteuning voor Red Hat Enterprise Linux System Roles. Dit is een verzameling van Ansible-modules die een stabiele en consistente manier bieden om Red Hat Enterprise Linux-implementaties te automatiseren en op afstand te beheren. Elke module biedt een kant-en-klare geautomatiseerde workflow voor het afhandelen van veelvoorkomende, complexe taken die zich voordoen bij het dagelijkse beheer van Linux-omgevingen. Deze automatisering helpt menselijke fouten uit deze taken te verwijderen, wat IT-teams meer ruimte geeft om dingen te doen die bedrijfswaarde toevoegen, in plaats van enkel IT draaiende te houden.

Linux container-innovaties

De opkomst van cloud-native technologieën als onderdeel van de digitale transformatie van organisaties blijft een belangrijk aandachtsgebied voor Red Hat. Red Hat Enterprise Linux 7.6 speelt hier op in met Red Hat's lichtgewicht container-toolkit. Deze toolkit is gebouwd met enterprise-beveiliging in gedachten, en bestaat uit Buildah, Skopeo, CRI-O en nu Podman. Elk van deze tools is volledig op open source, community-gesteunde technologieën gebouwd, en gebaseerd op open standaarden zoals het Open Container Initiative (OCI) formaat.

Als aanvulling op Buildah en Skopeo, en met dezelfde fundamenten als CRI-O, stelt Podman gebruikers in staat om containers en groepen containers (pods) te draaien vanuit een vertrouwde commandline interface, zonder dat er een daemon voor nodig is. Dit helpt om de complexiteit van containercreatie te verminderen en maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om containers te bouwen op werkstations, op continuous integration/continuous development (CI/CD) systemen en zelfs op high-performance computing (HPC) of big data scheduling-systemen.

Beschikbaarheid

Red Hat Enterprise Linux 7.6 is vanaf vandaag beschikbaar voor Red Hat Enterprise Linux-klanten met een abonnement.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud