Royole komt met opvouwbare smartphone

01-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Royole komt met opvouwbare smartphone

Het Chinese bedrijf Royole presenteert een opvouwbare smartphone ter wereld. Hiermee is het onbekende Chinese bedrijf de eerste partij ter wereld die een dergelijke smartphone op de markt brengt.

De smartphone heet de FlexPai en is voorzien van een 7,8 inch OLED-scherm met een resolutie levert van 1920x1440 pixels, waardoor de pixeldichtheid 308ppi bedraagt. Het scherm wordt door Royole in een eigen fabriek geproduceerd in China. Het scherm kan maximaal 180 graden worden gevouwen en daarmee worden dubbelgeklapt.

Voordelen van tablet en smartphone combineren

Met het apparaat wil Royole het grote schermformaat van een tablet combineren met de compacte afmetingen van een smartphone. Gebruikers kunnen hierdoor gebruik maken van een groot scherm, terwijl het apparaat opgevouwen toch in een broek- of jaszak past.

Indien het apparaat is opgevouwen zijn drie schermen beschikbaar; een primair en secundair scherm en een scherm aan de zijkant van het apparaat. Deze schermen hebben de volgende beeldverhoudingen en resoluties:

  • Primair scherm: 16:9 / 810x1440
  • Secundair scherm: 18:9 / 720x1440
  • Scherm aan de zijkant: 21:6 / 390x1440

Eind december beschikbaar

Het apparaat wordt eind december geïntroduceerd op zowel de Chinese als Europese markt, meldt een woordvoerder van Royole aan Tweakers. Deze woordvoerder meldt echter ook dat het apparaat uitsluitend Chinese telecomproviders ondersteunt en in Europa hierdoor vooralsnog niet bruikbaar is als smartphone.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware