Witold Kepinski - 02 november 2018

Remco Coenen is gestart als CEO van Connectis

Remco Coenen is gestart als CEO van Connectis image

Remco Coenen is gestart als CEO van Connectis, een van de grootste leveranciers van veilige inlogoplossingen in Nederland. Remco neemt het roer over van Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN en interim CEO van Connectis. Met de komst van Coenen wil Connectis een volgende stap maken in het verwezenlijken van haar groeiambities en werken aan een toekomst van veilige inlogoplossingen en herbruikbare digitale identiteiten.

Vanaf 1998 vervulde Remco Coenen in diverse sectoren IT-functies, vanaf 2001 op het niveau van CIO en/of COO. Remco heeft zeer uitgebreide ervaring in o.a. IT-dienstverlening, business development, software- en SaaS-ontwikkeling, opgedaan bij zowel middelgrote bedrijven als bij multinationals. Hij werkte de afgelopen drie jaar als COO voor ARS Traffic & Transport Technology en daarvoor o.a. als directeur IT Infrastructure Services Continental Europe voor Cognizant en verschillende CIO & COO rollen bij internationale financiële instellingen. Hij is gepromoveerd op kwaliteitsborging bij de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft.

Zorgeloos digitaal bestaan voor mensen en organisaties
Sinds 2017 maakt Connectis onderdeel uit van SIDN, het bedrijf dat onder andere verantwoordelijk is voor het .nl-domein. Het .nl-domein is een van de grootste en veiligste landendomeinen ter wereld. Domeinregistratie vormt de kern van de activiteiten van SIDN, maar het bedrijf ontwikkelt daarnaast nieuwe producten en diensten die te maken hebben met digitale identiteit en digitale veiligheid. De diensten van Connectis sluiten hier naadloos bij aan. De acquisitie van Connectis paste dan ook goed bij de ambitie een sterke impuls te geven aan de markt voor digitale identiteiten en daarmee het digitaal bestaan van mensen en organisaties makkelijker en veiliger te maken.

Over Connectis, leverancier van online identificatie-infrastructuur
Connectis is een leverancier van online identificatie-infrastructuur die organisaties, sectoren en landen verbindt. De oplossingen van Connectis maken het mogelijk dat klanten van grote dienstverleners zoals grote (zorg)verzekeraars, uitgevers, lokale overheden en ministeries gemakkelijk en veilig kunnen inloggen met DigiD, eHerkenning, Facebook, Google, eIDAS, Bank-ID/iDIN en vele andere inlogmiddelen. Meer dan 250 organisaties gebruiken de gecertificeerde makelaar voor het online identificeren van meer dan 10 miljoen gebruikers. Ruim 50.000 organisaties maken gebruik van de software en eHerkenningsmiddelen van Connectis voor het veilig inloggen bij publieke en private diensten. 70 procent van alle transacties binnen eHerkenning loopt via de software en infrastructuur van Connectis.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!