Platform.sh gaat white label met SaaS Factory

06-11-2018 | door: Hans Steeman

Platform.sh gaat white label met SaaS Factory

We hebben het al eerder gehad over platform.sh, een complete ontwikkelomgeving voor webapplicaties die codeontwikkelaars helpt om constante ontwikkeling en uitrol, CI/CD, succesvol toe te passen in hun werkomgeving. Het systeem is inmiddels zo robuust geworden dat men adverteert dat zelfs op vrijdagmiddag de distributie van bijgewerkte applicaties mogelijk is. (In verband met het vrije weekend is vrijdag voor veel ontwikkelaars geen goede optie om nieuwe softwareversies uit te rollen, bij issues moet men dan namelijk in de vrije tijd voor oplossingen zorgen.)

Nieuw is dat men de omgeving platform.sh nu ook als white label PaaS-dienst gaat aanbieden, hierbij kunnen serviceproviders de functionaliteit volledig lokaliseren met hun huisstijl en daarnaast naadloos integreren in hun eigen ontwikkelomgeving voor webapplicaties.

De cloud agnostische platform.sh oplossing, is in 2010 bedacht door Damien Tournoud, Frédéric Plais, Ori Pekelman en Ryan Szrama. De doelstelling van het idee was applicatieontwikkelaars zo te ondersteunen dat zij nieuwe softwarereleases van hun webapplicaties, binnen dagen kunnen uitrollen en niet over veel langere periodes moeten spreiden.  Inmiddels heeft men meer dan 100 medewerkers in dienst, kantoren in diverse continenten en een gegarandeerde 24/7-service. Het bedrijf is volwassen. “De klant kan dankzij de ontwikkelomgeving sneller updates van de apps vrijgeven wat zorgt voor een hogere klant tevredenheid. Met SaaS Factory bieden wij een managed service SaaS voor PaaS aan om SaaS-oplossingen te creëren", aldus Frédéric Plais (foto), de CEO van platform.sh.

Met de White Label versie kunnen uitgevers waarvan het distributiemodel gebaseerd is op integrerende partners en die daarnaast een gecustomiseerde oplossing wensen, geholpen worden. Ze kunnen de dienst dan als een PaaS-aanbod in de huisstijl van hun bedrijf, inclusief alle items voor bijvoorbeeld de support en de facturering, als een service aanbieden.

Gehost op de cloudomgeving van AWS en Azure, maakt het PaaS platform.sh gebruik van een micro-container architectuur om elk onderdeel te ondersteunen: Web Server, PHP-applicatie, database en de search tool. Het werkt met uiteenlopende technologieën zoals Nginx, Drupal, Symfony, Redis, MySQL, PostgreSQL, SOLR en ElasticSearch, maar heeft ook alle ruimte voor andere features die op Linux gebaseerd zijn. "In moderne toepassingen op het web, moeten alle verschillende modules samenwerken", aldus de gepassioneerde Frédéric.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Software