VMware breidt VMware Cloud Foundation met Kubernetes ondersteuning

06-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

VMware breidt VMware Cloud Foundation met Kubernetes ondersteuning

VMware introduceert op VMworld Europe 2018 de oplossing VMware Cloud Foundation 3.5. Deze nieuwe versie van de geïntegreerde hybrid cloud oplossing vereenvoudigt het uitrollen in en beheren van cloud-omgevingen. Met onder meer de ondersteuning van het open source platform voor het draaien van applicaties in containers Kubernetes helpt VMware Cloud Foundation klanten de een geïntegreerde hybrid cloud omgeving te realiseren. Hiervoor is een set van software-gebaseerde diensten voor compute, storage, netwerk, beveiliging en cloudbeheer beschikbaar die het mogelijk maken bedrijfstoepassingen te draaien in hybride cloudomgevingen.

Organisaties die werken in een multi-cloud tijdperk kiezen voor twee mogelijke banderingen (ofwel hybrid cloud ofwel een ‘native’ public cloud) om het groeiend aantal applicaties te ondersteunen en nieuwe mogelijkheden machine learning (ML), Kubernetes en advanced analytics te omarmen. Elk cloudmodel is uniek, maar ze zijn complementair en kunnen samen binnen dezelfde organisatie optreden met eenzelfde doel: innovatieve diensten aan het bedrijf te kunnen bieden. VMware investeert in oplossingen voor multi-cloud omgevingen, inclusief mogelijkheden in de hybrid cloud om het datacenter uit te breiden richting de cloud en tot edge computing, als ook met oplossingen voor native public clouds.

“VMware Cloud Foundation ligt aan de basis van VMware’s ‘hybrid cloud’-strategie als de eenvoudigste manier om de hybride cloud uit te rollen en te beheren. Deze oplossing biedt een bewezen, omvattende cloudinfrastructuur en -beheer voor zelfs de ruimste en meest veeleisende hybride cloudomgevingen, met een coherente infrastructuur en werkwijze voor private cloud, public cloud en edge computing”, zegt John Gilmartin (foto), general manager en vice president van de Integrated Systems Business Unit bij VMware. “VMware Cloud Foundation 3.5 helpt de klanten bij de ondersteuning van hun zeer uiteenlopende behoeften en beschermt tegelijk de bestaande investeringen zodat ze vlotter worden ingepast in hun hybrid cloud-strategieën.”

Meer keuzevrijheid en functionaliteit

VMware Cloud Foundation 3.5 vergroot de flexibiliteit en ondersteunt meer workloads en cloudinitiatieven. De nieuwe release geeft klanten meer keuze bij het uitrollen van infrastructuur dankzij de toegevoegde ondersteuning van gecombineerde infrastructuurplatforms zoals HPE Synergy Gen10 en Dell EMC PowerEdge MX. Daarnaast biedt de nieuwe release integratie met VMware NSX-T, dat een geautomatiseerde uitrol en lifecycle management van deze netwerkvirtualisatiesoftware mogelijk maakt en applicaties in containers en Kubernetes ondersteunt.

VMware Cloud Foundation 3.5 biedt daarnaast alle integratie- en andere mogelijkheden van VMware Cloud Foundation 3.0, zoals de vrije keuze van fysieke netwerkswitchen. In eerdere versies was er slechts keuze uit een vooraf gedefinieerde lijst van switchen.

VMware Cloud Foundation

Dell EMC kondigde op VMworld 2018 Europe ook een preview aan van VMware Cloud Foundation op Dell EMC VxRail. De combinatie van beide biedt klanten de mogelijkheid om een private cloud te bouwen met functionaliteit zoals multi-site en multi-cluster ondersteuning en volledig geautomatiseerde uitrol en lifecycle management voor de volledige stack.

VMware Cloud Foundation biedt een uniforme, veilige en flexibele cloudinfrastructuur die on-premise kan worden uitgerold of als dienst van de public cloud via VMware Cloud op AWS, IBM Cloud for VMware Solutions, CenturyLink, Fujitsu K5, OVH en Rackspace Private Cloud ‘powered by VMware’.

Apps in hybride clouds troubleshooten

VMware introduceert ook vRealize Network Insight 4.0. Deze nieuwste release maakt troubleshooting voor connectiviteit van applicaties mogelijk in hybride en multi-cloud omgevingen. Met de nieuwe functionaliteit kunnen klanten het pad traceren van een on-premise virtual machine (VM) naar een EC2 instance in Amazon Web Services (AWS). VMware vRealize Network Insight 4.0 biedt ook ondersteuning voor sflow, nieuwe visibiliteit voor de VMware NSX-T-topologie en -events, en ondersteuning van Cisco ACI underlay en Cisco ASA firewall.

VMware Cloud Foundation 3.5 en VMware vRealize Network Insight 4.0 zijn naar verwachting beschikbaar tegen het einde van VMwares fiscaal jaar 2019 (31 januari 2019).

Terug naar nieuws overzicht
Cloud