VMware: VMware Cloud Provider Program wint in Europa aan populariteit

06-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

VMware: VMware Cloud Provider Program wint in Europa aan populariteit

Het VMware Cloud Provider Program wint in heel Europa aan populariteit en het aantal VMware Cloud Verified partners wereldwijd blijft groeien. Dit maakt VMware bekend op het VMworld Europe 2018. Met als doel de klant een zo hoog mogelijke flexibiliteit te bieden in de ondersteuning van hun zakelijke en applicatiebehoeften, voorziet VMware Europese partners zoals OVH, Telefonica en Tieto van tools die het mogelijk maken nieuwe en gedifferentieerde diensten te leveren.

Continue groei van het aantal VMware Cloud Verified partners. Op het moment zijn er 27 partners wereldwijd en meer dan een dozijn in Europa die zich VMware Cloud Verified mogen noemen. Ter vergelijking: vorig jaar waren er slecht vijf. VMware Cloud Verified partners hebben een volledig uitgerolde VMware Cloud-infrastructuur die in de applicatiebehoeften van klanten kan voorzien.

In Nederland doen onder andere al partners mee zoals KPN (sterk in MKB en enterprise), Simac (sterk bij retaik partijen) en IBM. Tech Data en Insight en Sequent zijn aggretoren die verschillede partners ondersteunen

Nieuwe VMware Validated Designs

Nieuwe VMware Validated Designs (VVDs) voor Cloud Providers zijn per direct beschikbaar. Partners kunnen hiermee VMware cloudinfrastructuur uitrollen en beheren voor uiteenlopende gebruikstoepassingen en richting de VMware Cloud Verified status werken.

Eerder aangekondigde oplossingen voor het Cloud Provider Platform zijn nu algemeen beschikbaar, waaronder VMware Cloud Provider Pod, VMware vCloud Director 9.5, VMware vCloud Availability for Cloud-to-Cloud DR, en VMware vCloud Usage Insight Service.

Software-defined datacenter op maat

Met het VMware Cloud Provider Platform helpt VMware partners om een modern, op VMware gebaseerd software-defined datacenter te bouwen op maat gebouwd voor de partners. Hiermee kunnen ze hun aanbod van multi-cloud managed services uitbreiden, door integratie van bijkomende VMware cloud aanbiedingen. Met de nieuwe VMware Cloud Provider Pod kunnen partners in met slechts enkele klikken een op VMware gebaseerd software-defined, multi-tenant datacenter bouwen en in korte tijd de VMware Cloud Verified status bereiken. Met de VMware Cloud Provider Hub kunnen partners hun aanbod van multi-cloud managed services uitbreiden met onder meer VMware Cloud op AWS en andere VMware multi-cloud operationele diensten. Zo kunnen partners hun belangrijkste bedrijfsdoelstellingen realiseren: de operationele efficiëntie via automatisering verbeteren, snel nieuwe diensten op de markt brengen, en doelgerichter concurreren.

“Het VMware Cloud Provider programma blijft sterk groeien in Europa. Meer dan de helft van de VMware Cloud Verified partners komt uit deze regio. VMware Cloud Verified partners zijn een groep strategische partners met een volledig VMware software-defined data center as a service’ aanbod, en met diensten met toegevoegde waarde en ondersteuning”, zegt Kenneth del Rio van Heese (foto), Business Partner Manager Benelux. “Als antwoord op de gestage groei van Europese bedrijven, binnen de regio en zelfs wereldwijd, bieden VMware Cloud Provider Program partners zoals OVH, Rackspace, Telefónica en Tieto aan hun klanten moderne, op VMware gebaseerde cloudoplossingen met consistente infrastructuur en werkwijzen, en een ruim aanbod van managed multi-cloud infrastructuur en operationele diensten.”

'Partnerprogramma is essentieel selectiecriteria'

“Het ‘Voice of the Service Provider’-onderzoek van 451 Research toont aan dat bijna 100% van de serviceproviders in EMEA lid zijn van partnerprogramma’s van softwareleveranciers, voornamelijk op zoek naar opleidingen en sales support”, zegt Al Sadowski, Research Vice President bij 451 Research. “Partnerprogramma’s zoals het VMware Cloud Provider Program, die focussen op klantensucces, blijken essentiële criteria bij het selectieproces wanneer serviceproviders een leverancier moeten kiezen.”

Het VMware Cloud Provider Program biedt klanten de flexibiliteit om hun ideale cloud provider te kiezen op basis van hun eigen zakelijke en IT-behoeften. Klanten kunnen kiezen uit een breed aanbod van dienstenleveranciers met elk hun eigen diensten en expertise, en maken desondanks gebruik van VMware Cloud infrastructuur. VMware wil klanten hiermee in staat stellen de leverancier te kiezen die het beste past bij hun behoeften, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de veiligheid en betrouwbaarheid van hun cloudomgeving. Het VMware Cloud Provider Program is een fundamentele bouwsteen van de VMware Cloud strategie, met meer dan 4.200 partners in ruim 120 landen die diensten leveren op basis van de VMware cloudinfrastructuur.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud