IBM en VMware willen Enterprise Hybrid Cloud adoptie en digitale transformatie versnellen

06-11-2018

IBM en VMware willen Enterprise Hybrid Cloud adoptie en digitale transformatie versnellen

IBM en VMware kondigen op VMworld 2018 Europe nieuwe oplossingen aan om de hybrid cloud-adoptie door bedrijven helpen te versnellen. Deze aankondiging omvat een nieuw IBM Services-aanbod om te helpen bij het migreren en uitbreiden van bedrijfskritieke VMware-workloads naar de IBM Cloud en nieuwe integraties om bedrijven te helpen applicaties met Kubernetes en containers te moderniseren. Tot op heden, heeft het IBM- en VMware-partnerschap meer dan 1.700 bedrijven, waaronder Banca Carige en CNH Industrial geholpen met de implementatie van IBM Cloud voor VMware-oplossingen.

Onderzoek van Ovum laat zien dat terwijl 20 procent van de bedrijfsprocessen al naar de cloud is verhuisd terwijl 80 procent van de bedrijfskritieke workloads en gevoelige gegevens nog steeds on-premises draait vanwege de vereisten op het gebied van performance en regelgeving. Bedrijven hebben behoefte aan een open, hybrid cloudaanpak voor het ontwikkelen, uitvoeren en implementeren van applicaties in een multi-cloudomgeving. IBM en VMware leveren nieuwe oplossingen om bedrijven te helpen bij het versnellen van de acceptatie van hybrid cloud zonder de kosten en risico's te lopen die normaal gesproken gepaard gaan met het opnieuw ontwerpen van applicaties, het opnieuw ontwerpen van applicaties en het herontwerpen van beveiligingsbeleid.

Downtime voorkomen en failovers automatiseren

Als onderdeel van het nieuws van vandaag maakt IBM een volledig geautomatiseerde, wereldwijd beschikbare cloudarchitectuur mogelijk voor bedrijfskritieke VMware-workloads om bedrijven te helpen downtime voor cloudapplicaties te voorkomen en failovers binnen een IBM Cloud-regio te automatiseren. Deze architectuur wordt beheerd door IBM Services en kan worden geïmplementeerd in de 18 beschikbaarheidzones van IBM Cloud in de Verenigde Staten, Europa en Azië-Pacific.

Mission-critical workloads zijn essentieel voor het voortbestaan van het bedrijf en zijn zo cruciaal dat uitvallen van invloed zijn op de merkintegriteit. De IBM-oplossing ondersteunt deze workloads met een gerichte totale beschikbaarheid van 99,99 procent, wat hoger is dan veel clients momenteel kunnen bereiken met on-premises omgevingen. De oplossing omvat de IBM Cloud-infrastructuur, door VMware software gedefinieerde datacenter-technologieën, Intel Optane DC SSD en IBM Services die verschillende bedrijfsbehoeften dekken, waaronder netwerken, storage, resiliency en andere tools die zijn gebouwd voor het monitoren en oplossen van problemen met cloudapplicaties.

Applicaties met containers moderniseren

Daarnaast kondigden IBM en VMware technologische samenwerkingsverbanden aan om bedrijven in staat te stellen applicaties met containers te moderniseren, ongeacht of ze lokaal, in de private cloud of in de public cloud worden geïmplementeerd.

IBM Cloud Private Hosted kan nu worden geïnstalleerd op VMware vCenter Server op IBM Cloud, wat beheer en orchestration van virtuele machines en containers binnen een gemeenschappelijk beveiligingsmodel en particulier netwerk mogelijk maakt. Met IBM Cloud Private Hosted op VMware vCenter Server kunnen clients stateless componenten van een gevirtualiseerde applicatie containeren, terwijl stateful componenten zoals databases binnen de virtuele machine worden onderhouden. Het stelt klanten ook in staat applicaties te moderniseren met de IBM Cloud Private-dienstencatalogus, waaronder Blockchain-, AI- en evenementendiensten, en vele andere.

Naast IBM Cloud Private Hosted, is IBM Cloud voor VMware Solutions nu geïntegreerd met de IBM Cloud Kubernetes-service, die een volledig beheerde Kubernetes-omgeving biedt, zodat klanten zich kunnen concentreren op de ontwikkeling van toepassingen.

VMware NSX-T Data Center

Om een uniforme netwerkoplossing te bieden die IBM Cloud Private en de IBM Cloud Kubernetes-service overbrugt, breidt IBM het gebruik van virtuele cloudnetwerken uit met de adoptie van VMware NSX-T Data Center. De oplossing vormt de basis voor een op software gebaseerde netwerkarchitectuur die services levert aan applicaties en data, ongeacht hun locatie. NSX-T biedt hiermee consistente netwerken en beveiliging voor alle implementatiemodellen inclusief VM, gecontaineriseerd en bare metal. NSX-T is gevalideerd door IBM als een ondersteunde netwerkstack voor IBM Cloud Private.

Om on-premise workloads te ondersteunen, is VMware vRealize Operations nu beschikbaar op IBM Power Systems. Met VMware vRealize Operations for Power kunnen IT-managers een heterogene infrastructuur monitoren vanuit één dashboard, waardoor ze efficiënter bronnen kunnen toewijzen en ze kunnen bevrijden van het tijdrovende proces van het schakelen tussen meerdere tools om een uitgebreide infrastructuur te beheren.

Klantenservice verbeteren met behulp van Watson

IBM en VMware hebben ook aangekondigd dat VMware Watson zal gebruiken om verbeterde klantenservice te bieden via de ondersteuningsportal van MyVMware. In plaats van statische drop-downs, kunnen VMware-klanten nu gebruikmaken van Watson om snel en eenvoudig in natuurlijke taal met de portal te communiceren. Watson zal producttype en -versie detecteren, problemen analyseren en deze problemen afstemmen met een deskundige technicus voor een snellere oplossing en een betere klantenservice.

IBM en VMware blijven zich inzetten voor het leveren van nieuwe oplossingen en services om bedrijven te helpen hun cloud-reis vooruit te helpen. Vandaag bij VMworld 2018 Europe, hebben VMware CEO Pat Gelsinger (foto) en Senior Vice President Hybrid Cloud Arvind Krishna op het podium de oprichting van een Joint Innovation Lab aangekondigd. Dit lab krijgt de beschikking over toegewijde engineers die gaan werken aan nieuwe oplossingen en diensten.

"De samenwerking tussen VMware en IBM bouwt voort op de sterke punten van beide bedrijven. VMware wordt tegenwoordig door vrijwel iedere grote onderneming gebruikt, inclusief 100 procent van de Fortune 100. Tegenwoordig kunnen deze organisaties deze workloads gemakkelijk en veilig uitbreiden tot de wereldwijde public cloud van IBM met behulp van Hybrid Cloud Extension voor grootschalige bulkmigratie en bi-directionele applicatiemobiliteit", aldus Pat Gelsinger, chief executive officer van VMware. "Met de nieuwste ontwikkelingen in onze relatie maken we het voor klanten mogelijk om elke toepassing - VM of gecontaineriseerd, traditioneel of bedrijfskritiek - in de IBM Cloud te verplaatsen, moderniseren en bedienen."

Risico's verminderen en verstoringen voorkomen

"De aankondiging van vandaag is een bewijs van onze succesvolle en langdurige samenwerking met VMware die wereldwijd opmerkelijke bedrijfsresultaten heeft opgeleverd voor duizenden klanten op hun pad naar digitale transformatie", zegt Martin Jetter, Senior Vice President van Global Technology Services bij IBM. "Met deze nieuwe diensten en oplossingen kunnen ondernemingen hun belangrijkste VMWare-werklasten op de IBM Cloud migreren en moderniseren in een zeer veilige, open, multi-cloudomgeving. Ons doel is om klanten te helpen risico's te verminderen en verstoringen in een cloudomgeving te voorkomen, zodat ze gericht kunnen blijven op innovatie."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud