VMware neemt Heptio over

06-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

VMware neemt Heptio over

VMware neemt Heptio, een marktleider in het open Kubernetes-ecosysteem. De producten en expertise van Heptio helpen organisaties bij het inzetten en operationaliseren van Kubernetes. Voorwaarden zijn niet bekendgemaakt. De overname is bekend gemaakt op VMworld 2018.

VMware levert al PKS (een gezamenlijke oplossing van VMware en Pivotal). Dit Kubernetes-portfolio, dat zowel on-premise als in de cloud kan worden geïmplementeerd. PKS stelt organisaties in staat Kubernetes te bedienen en hun moderne applicaties op een cloud-agnostische manier te gebruiken. Na afronding van de acquisitie wordt de Kubernetes-oplossingvan Heptio in het VMware-portfolio geïntegreerd. VMware wil hiermee de adoptie van Kubernetes door bedrijven verder versnellen.

Open framework voor multi-cloud-infrastructuur

"Kubernetes is in opkomst als een open framework voor multi-cloud-infrastructuur waarmee organisaties in bedrijven moderne applicaties kunnen draaien", aldus Paul Fazzone, senior vice president en general manager, Cloud Native Apps Business Unit bij VMware. “Heptio-producten en -diensten zullen de inspanningen van VMware versterken en worden toegevoegd aan PKS met als doel Kubernetes te vestigen als de defacto standaard voor infrastructuur over verschillende clouds. We zijn heel blij dat het Heptio-team zich bij VMware zal voegen om ons te helpen klanten te begeleiden bij hun overstap naar een multi-cloudwereld."

"Heptio heeft een ongelooflijk getalenteerd team en een opwindend portfolio van producten die bij het sluiten van de overname de reis van Pivotal en VMware klanten richting cloud native software zal versnellen. VMware en Pivotal hebben gezamenlijk PKS ontwikkeld, waardoor bedrijven effectiever moderne applicaties kunnen bouwen en uitvoeren. We zijn erg blij dat Heptio zich bij VMware kan aansluiten en kijken er naar uit samen met hen te werken aan meer innovatie", zegt Ian Andrews, Senior Vice President, producten en marketing, Pivotal.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud