Dell EMC vernieuwt portfolio en integraties met VMware

06-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Dell EMC vernieuwt portfolio en integraties met VMware

Dell EMC presenteert nieuwe verbeteringen aan zijn portfolio en integraties met VMware die zijn ontworpen om klanten te helpen hun datacenter- en multi-cloud-omgevingen verder te automatiseren. Deze nieuwe mogelijkheden stellen bedrijven in staat om operations te vereenvoudigen en de innovatie en overall IT-transformatie te versnellen.

De toename in data, dankzij zowel traditionele als moderne applicatie-workloads, stelt hogere eisen aan het automatiseren en aan de bandbreedte zowel binnen als buiten het datacenter. Dankzij samenwerking en gezamenlijke engineering stellen Dell EMC en VMware organisaties in staat meer waarde te halen uit hun IT-investeringen.

“Organisaties die digitaal transformeren met een software-defined en cloud-ready moderne datacenter-infrastructuur kunnen een krachtige hybrid-cloud-strategie hanteren met optimale controle, eenvoud en kostenbeheersing die aansluiten op hun unieke behoeften”, zegt Jeff Clarke (foto), vice chairman, Products & Operations bij Dell. “Door samen te werken, verbeteren Dell EMC en VMware VxRail en VxBlock System 1000 voor het automatiseren van operations van geïntegreerde cloud-platformen zodat onze klanten het maximale uit hun data kunnen halen, wat resulteert in betere processen, innovatieve uitkomsten en efficiënte operations.”

Dell EMC VxRail

Wereldwijd kiezen organisaties voor zeer geautomatiseerde, scale-out VxRail HCI appliances die de noodzaak om operations snel en efficiënt te kunnen schalen en hun digitale transformatiedoelen ondersteunen. Applicaties en data worden steeds vaker naar edge-locaties, core datacenters en hybrid-cloud-omgevingen gedistribueerd. Klanten kloppen bij Dell Technologies aan als een vertrouwde partner voor het bieden van een goede ervaring via een gezamenlijk ontworpen digitaal fundament tussen Dell EMC VxRail en VMware. Dankzij deze samenwerking en co-engineering is VxRail nog eenvoudiger te adopteren, in te zetten en te beheren.

Nieuwe verbeteringen aan Dell EMC VxRail zijn onder andere:

  • Eenvoudigere inzet van networking: SmartFabric Services stellen klanten in staat datacenter networking fabrics snel in te zetten en te automatiseren terwijl deze volledig interoperabel zijn met bestaande datacenterinfrastructuur.
  • Meer automatisering voor de gehele VMware cloud stack, samen met networking, om nog sneller hybride cloud-omgevingen in te zetten en te beheren met VxRail clusters. VxRail levert een geïntegreerd cloud-platform dat een eenvoudiger pad naar het VMware SDDC biedt en een multi-cloud-strategie die toekomstvast is voor de volgende generatie VMware Cloud-technologie. Deze is uit te breiden naar public cloud providers zoals VMware Cloud on AWS en multi-cloud container-diensten zoals Pivotal.
  • Transparant systeembeheer met alle VxRail-taken direct beheerd vanuit de bekende VMware vCenter console. Hierdoor wordt het verschuiven eenvoudiger en vindt beheer van VxRail plaats vanuit het primaire beheerplatform voor VMware-omgevingen.
  • Een nieuw toegangspunt stelt klanten in staat te starten met een twee-node VxRail-cluster - in plaats van de eerder vereiste drie - en op te kunnen schalen wanneer nodig. Dit maakt VxRail meer toegankelijk aan de edge van grote organisaties zoals retailers met beperkte mogelijkheden op remote locaties. Nieuwe, flexibele vSAN-licenties zorgen dat klanten kunnen kiezen uit het benodigde niveau voor HCI-softwarefunctionaliteit en -investeringen.
  • Meer integratie met next-generation VMware Cloud-technologie met VxRail op de laatste vSAN release (versie 6.7U1), ondersteuning voor VMware Validated Design for SDDC 4.3 en plannen voor Project Dimension-integratie. Klanten kunnen VxRail nu ook gebruiken met VMware Site Recovery voor push-button failover naar VMware Cloud on AWS voor disaster recovery.

New Dell EMC VxBlock Central

Bedrijven wereldwijd moderniseren hun datacenters en draaien hun op VMware gebaseerde clouds met Dell EMC VxBlock Systems, turnkey CI-systemen die compute, storage, networking en VMware vSphere-virtualisatie combineren. Met de introductie van de VxBlock System 1000, biedt nieuwe Dell EMC VxBlock Central-software geconvergeerde awareness, automatisering en analytics om dagelijkse CI-administratie te vereenvoudigen. VxBlock Central omvat een single unified user interface voor toegang tot VxBlock System-informatie in real time. Het omvat tevens een geïntegreerd launch point naar VMware vRealize Orchestrator (vRO) voor het automatiseren van dagelijkse operationele taken en een launch point naar vRealize Operations (vROPs) voor gedetailleerde analytics en een eenvoudige manier om VxBlock storage-capaciteit te beheren.

Integratie tussen VxBlock Central en Vmware vRealize Suite biedt een fundament voor Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en een vereenvoudigd pad naar het implementeren van private/multi-cloud operations-modellen op VxBlock Systems. De VxBlock Central CI-aware integratie met vROPs- en vRO-software biedt meer inzicht in de status en orkestratie-workflows van het CI-systeem. Het laat bedrijven tevens een additionele laag van vRealize software-tools inzetten, inclusief vRealize Automation, voor full cloud service delivery en servicebeheer. Door gebruik te maken van vRealize Suite on VxBlock opent zich een pad voor bedrijven om een consistente ervaring te realiseren over andere Dell EMC cloud-platformen, inclusief VxRack SDDC en VxRail Appliances.

Dell EMC Networking

Nu bedrijven en service providers hun operations moderniseren voor virtualisatie, cloud computing, big data en het Internet of Things, zijn de prestaties van verkeer binnen het datacenter en in publieke clouds van steeds groter belang.

De nieuwste line-up van de Dell EMC 25GbE enabled S5200-ON top-of-rack open networking switches helpt klanten te profiteren van de 25GbE-connectiviteit die nodig is om tegemoet te komen aan in-rack- en storage-netwerkverkeer van deze nieuwe technologieën. De S5200-familie helpt ook om high-performance 100GbE datacenter-fabrics te realiseren voor verkeer tussen racks en biedt een onderliggend netwerk voor VMware NSX-netwerkvirtualisatie en software-defined storage-implementaties. De S5200-ON omvat tevens verbeterde buffering, hogere forwarding tables en data plane-ondersteuning voor VxLAN routing.

Dell EMC Cloud Marketplace

De Dell EMC Cloud Marketplace integreert de kracht van de Dell Technologies-familie door klanten keuze te bieden in cloud-platformen, verbeterde cloud-enabled infrastructuurmogelijkheden evenals consulting- en technologiediensten en consumptiemodellen in een centrale portal. Wanneer het gaat om de implementatie van een cloud-platform biedt Dell EMC meerdere opties die aansluiten bij de unieke competenties en doelen van klanten.

  • DIY Cloud Building Blocks stellen klanten in staat een custom cloud-platform te ontwerpen en te bouwen door gebruik te maken van best-of-breed cloud-enabled-infrastructuur zoals Dell EMC Unity en Dell EMC vSAN Ready Nodes. Deze zorgen voor flexibiliteit en bescherming van investeringen. Dell EMC Unity is de eerste NFS-gebaseerde externe storage array-familie die gevalideerd is door VMware Cloud Foundation (VCF) en Dell EMC vSAN Ready Nodes zijn gevalideerd door VMware voor het draaien van VCF op de nieuwe PowerEdge MX modulaire infrastructuur.
  • Referentie-architectuur cloud platform-implementatie-opties zijn ontworpen om risico’s van projecten te reduceren door keuze te bieden uit gecertificeerde componenten en configuratiebegeleiding.
  • Geïntegreerde Cloud Platforms, zoals VxRail en VxBlock, zijn pre-engineered zodat klanten snel up-and-running kunnen zijn terwijl zij een gestroomlijnde ervaring kunnen bieden met vereenvoudigd en geautomatiseerd lifecycle-beheer.

Dell EMC Cloud Marketplace biedt een continu uitbreidende set aan opties om klanten te helpen om hun hybride of multi-cloud-platformen te bouwen. Data Center Utility is een nieuw beschikbare Cloud Consumption-oplossing die organisaties de controle biedt van een private cloud met de voordelen van public cloud-gebruik inclusief elastische capaciteit, gemeten gebruik en een OpEx-model. Data Center Utility is een custom gemeten gebruiksoplossing die maximale flexibiliteit biedt voor resource-gebruik, met of zonder professional services.

Beschikbaarheid

Nieuwe Dell EMC VxRail-mogelijkheden (van VxRail 4.7-software) zijn vanaf deze maand beschikbaar via web download voor bestaande klanten en vanaf december 2018 voor nieuwe node-implementaties en -uitbreidingen. Additionele functionaliteit, inclusief ondersteuning voor twee-node-clusters en vCenter transparante operations, staat gepland voor begin Q1 2019 en volgt op VMware Cloud Foundation en Project Dimension in H1 2019.

Dell EMC VxBlock Central-software is in december 2018 beschikbaar als download voor bestaande en nieuwe VxBlock System-klanten. De VxBlock Central-softwarelicentie is inclusief bij de aankoop van een nieuw VcBlock System.

Dell EMC S5200 ON switches zijn per direct beschikbaar. SmartFabric Services voor VxRail zijn vanaf december 2018 verkrijgbaar met Dell EMC Networking OS10 Enterprise Edition 10.4.2 en VxRail 4.7.0-software. SmartFabric Services zijn inclusief, zonder extra kosten in de Dell EMC Networking OS10 Enterprise Edition-licentie.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud