Wouter Hoeffnagel - 06 november 2018

T-Systems introduceert managed cloudservices voor AWS

T-Systems introduceert managed cloudservices voor AWS image

T-Systems breidt zijn cloudaanbod uit met Amazon Web Services (AWS), de grootste publieke cloud ter wereld. De dochteronderneming van Deutsche Telekom biedt een portfolio van ‘value added services’ op AWS aan. Deze services zijn gebaseerd op ‘cloud native’ best practices.

“Bedrijven in de hele wereld transformeren hun IT-omgeving met behulp van cloudservices. Afnemers van onze traditionele IT-diensten maken snel en op grote schaal de overstap naar de cloud. AWS helpt ons te voldoen aan de steeds hogere klanteisen voor snelheid en schaalbaarheid”, legt Frank Strecker, Global SVP for Public Cloud van T-Systems, uit. Hij voegt toe: “Bedrijven willen niet alleen naar de cloud, maar ze zijn ook op zoek naar een partner die ondersteuning biedt bij hun digitale transformatie en hun cloudomgevingen van begin tot eind beheert. Daar kunnen T-Systems en AWS bij helpen.”

Value added services in de hele waardeketen

Het toevoegen van advies-, migratie- en managed services voor AWS aan het portfolio was een belangrijke mijlpaal voor T-Systems. Daarmee kan het bedrijf oplossingen voor klanten implementeren op een infrastructuur naar hun keuze, inclusief hybride cloudoplossingen op verschillende platformen. Bovendien ondersteunt deze stap de ‘public cloud first’-strategie van T-Systems, die eerder dit jaar werd gelanceerd. Deze strategie houdt in dat T-Systems infrastructuur, platformen en managed services bij voorkeur via de publieke cloud levert. De samenwerking is gericht op de realisatie van projecten voor SAP en andere businessapplicaties op AWS en VMware Cloud op AWS, alsook op het bieden van services voor security en netwerken aan klanten die al profiteren van T-Systems’ grote ervaring op deze gebieden.

“We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die T-Systems onze klanten biedt, vooral voor SAP op AWS en VMware Cloud op AWS. Het ondersteunt ze bij het naar de cloud brengen van significante en bedrijfskritische workloads”, zegt Terry Wise, Global Vice President, Channels and Alliances van Amazon Web Services. “Dit helpt bedrijven hun transformatie op grote schaal te versnellen. Ze profiteren van T-Systems’ erfgoed en ervaring bij grote bedrijven, in combinatie met de innovatiekracht, veiligheid, snelheid en ervaring van AWS.”

Veilige big data voor Congstar

Al vanaf juli 2017 werken T-Systems en AWS nauw samen met hun gemeenschappelijke klant Congstar, een dochteronderneming van Deutsche Telekom, aan een project voor security management op AWS. Doel was het implementeren van een big data-oplossing. Het project richtte zich vooral op de inzet van AWS voor automation- en security-functionaliteiten op basis van best practices van AWS, om de oplossing te laten voldoen aan de strikte eisen van Deutsche Telekoms Privacy and Security Assessment (PSA). Midden 2018 kreeg de oplossing van T?Systems PSA-goedkeuring en werd deze in productie genomen. Daarmee wordt geïntegreerde security nu aangeboden als code, direct uit de CI/CD-pijplijn van T-Systems.

Deze oplossing stelt het DevOps-team van Congstar in staat om te werken in een gepreconfigureerd en beveiligd AWS-account op bedrijfsniveau, dat wordt gemanaged door T?Systems. Het resultaat van de samenwerking is dat klanten in de hele wereld nu kunnen profiteren van T-Systems’ expertise bij de implementatie van op AWS gebaseerde oplossingen volgens DTAG’s eigen, hoge security- en compliance-eisen. T-Systems blijft zijn servicesportfolio op het AWS-platform ontwikkelen om aan de klanteisen te voldoen.

Meer dan 100 gecertificeerde experts

Recent kreeg T-Systems de status van ‘AWS Advanced Consulting Partner’ en zette het bedrijf een grote stap bij het opbouwen van consultancyactiviteiten, het ontwikkelen van clouddiensten voor AWS en het realiseren van de eerste klantprojecten. Momenteel zijn meer dan 100 medewerkers gecertificeerd als AWS Solutions-architecten. Daarnaast is T?Systems gestart met een grootschalig opleidingsprogramma voor het trainen en certificeren van meer dan duizend medewerkers in het bedrijf. Dit moet tegen eind 2019 een feit zijn.

Voor T-Systems is de samenwerking met AWS de volgende strategische stap in zijn positionering als aanbieder van managed cloudservices in de snelgroeiende cloudmarkt. De dochteronderneming van Deutsche Telekom kondigde al in juli 2018 de samenwerking aan met Cloudreach, een ‘Premier Partner’ van AWS. De combinatie van Cloudreach, T-Systems en de AWS-cloud biedt klanten de benodigde ervaring, mankracht en services om de cloud op grote schaal te benutten voor innovatie en succes op lange termijn.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!