Witold Kepinski - 07 november 2018

Ctac continueert operationele lijn ondanks mislukte SAP-implementatie bij LeaseWeb

Business & Cloud Integrator Ctac maakt de cijfers bekend over het derde kwartaal 2018. De omzet stijgt met 2,5 procent tot 19,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat stijgt met 19.000 euro (2%) naar 971.000 euro. Het nettoresultaat stijgt met 12 van 651.0000 naar 744.000 euro.

De vooruitzichten voor 2018 zijn verder handhaving van de eerder uitgesproken verwachting: met een voorbehoud voor 'bijzondere exogene omstandigheden' verwacht Ctac in 2018 een hoger resultaat te realiseren dan in 2017. Er is een forse exposure en onzekerheid ten aanzien van de uiteindelijke uitkomst van een belangrijk project en de daaraan gerelateerde (juridische) procedures met LeaseWeb. Deze exposure is niet in aanmerking genomen in de hierboven aangegeven vooruitzichten.

Leaseweb

Een rechter besliste namelijk dat Ctac ruim één miljoen euro moet terugbetalen aan LeaseWeb. Daarnaast hoeft LeaseWeb niet 1,1 miljoen euro aan andere rekeningen te betalen. Ctac is volgens de rechter verantwoordelijk voor de schade die de klant heeft geleden. Naar verluidt zou Leaseweb een schadepost hebben van 5 miljoen euro. Ctac geeft geen commentaar.

Er was eerder dit jaar ook een rechtszaak tussen Ctac en Partners Network B.V. en Frens Food Holding B.V. over een SAP Business All in one Software implementatie.

Microsoft Dynamics

Henny Hilgerdenaar (foto), CEO van Ctac meldt in een persbericht: "Onze prestaties in het derde kwartaal vertonen over de gehele linie in omzet en winstgevendheid een licht stijgende lijn. We hebben bovendien onze positionering aangescherpt door per 1 oktober 2018 onze Microsoft Dynamics af te stoten. Ctac richt zich nu volledig op SAP gebaseerde ERP en CRM oplossingen. In dit kader valt te melden dat per genoemde datum 11 medewerkers zijn overgegaan naar Prodware.

De ontwikkeling van nieuwe software speciaal voor de retail- en vastgoedmarkt, welke een jaar geleden is gestart, ligt zowel voor de omvang van de investering, als het realiseren van de planning op schema. De in-house ontwikkeling van deze IP-producten en het bedrijfsklaar maken ervan voor specifieke klanten wordt, conform de verslaggevingsregels (IFRS), voor het grootste deel tegen kostprijs geactiveerd. De afschrijving hiervan wordt gekoppeld aan toekomstige opbrengsten, die met ingang van het einde van het vierde kwartaal zullen worden gegenereerd. Een beperkt gedeelte van de ontwikkelingskosten mogen niet worden geactiveerd (eerste 9 maanden 2018: eur 300k) en worden direct als kosten ten laste genomen van het resultaat van 2018. Naar aanleiding van de positieve signalen uit deze markten verwachten we veel van deze voor Ctac nieuwe aanpak. Daarnaast zijn er het afgelopen kwartaal aanzienlijke commerciële successen behaald die impact zullen hebben op het vierde kwartaal van dit jaar en 2019.

De schaarste aan gekwalificeerde ICT-ers in Nederland blijft een punt van aandacht. De competitieve arbeidsmarkt maakt het uitdagender om (potentiële) werknemers aantrekkelijke en concurrerende arbeidsvoorwaarden te blijven bieden. Bij Ctac bieden we medewerkers de mogelijkheid om mee te werken aan innovatieve projecten op zowel technisch als functioneel gebied. We vinden het uitermate belangrijk om met uitdagende programma’s onze medewerkers te behouden en nieuwe medewerkers aan boord te krijgen. Deze krapte op de arbeidsmarkt zal zich dienen te vertalen in hogere uurtarieven.

In België is veel geïnvesteerd in presales, ofwel het binnenhalen van nieuwe contracten. De inspanning heeft tot commercieel succes geleid. Voor verdere ontwikkeling en verbetering van de organisatie en de resultaten is het aantrekken van nieuwe goed gekwalificeerde medewerkers ook hier een grote uitdaging. In Frankrijk zien we dat een positieve ontwikkeling in de vorm van dalende verliezen wordt doorgezet. Een break-even situatie moet hier binnen afzienbare tijd haalbaar zijn. Projectrisico’s worden in dit land niet meer aangegaan."

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!