Ricoh neemt industriële printspecialist LAC over

07-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Ricoh neemt industriële printspecialist LAC over

Ricoh neemt LAC Corporation over. LAC beschikt over unieke inkjettechnologie voor het printen op driedimensionale oppervlakken, zoals zijkanten van auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen, banden en glazen flessen. De overname is gericht op het versterken van de Commercial & Industrial Printing propositie, één van de drie groeistrategieën van Ricoh.

LAC is opgericht in 1983 en heeft een technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt inkt met een hoge viscositeit op een afstand van maximaal 100 mm rechtstreeks op driedimensionale objecten te printen. Met deze technologie ontwikkelt, produceert, verkoopt en ondersteunt het bedrijf onder andere industriële printsystemen voor auto’s e flessen met vloeibaar petroleumgas.

RICOH Ignite

In februari kondigde Ricoh haar nieuwe groeistrategie ‘RICOH Ignite’ aan. Het doel van deze strategie is om het klantenbestand uit te breiden door het aanbod van printtechnologie te verbreden. Al ruim veertig jaar ontwikkelt Ricoh inkjettechnologie, die tegenwoordig niet meer alleen wordt ingezet voor het printen in kantooromgevingen, maar ook voor commerciële en industriële printtoepassingen op verschillende gebieden, waaronder lifestyle. Ook zijn er steeds meer mogelijkheden voor ‘display printing’ en ‘applied printing’, waarbij processen en materialen gecombineerd worden om meer toegevoegde waarde te creëren voor klanten.

De investering in LAC is onderdeel van het Growth Strategy Plan van Ricoh. Door de inkjettechnologie van LAC te combineren met de technologie van Ricoh, creëert Ricoh meerwaarde voor haar klanten. Daarnaast is Ricoh van plan om het assortiment van LAC via het eigen netwerk ook in andere regio’s op de markt te brengen.

Terug naar nieuws overzicht