David Hut benoemd tot CTO van Denit

08-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

David Hut benoemd tot CTO van Denit

David Hut (foto) is per 1 oktober aangesteld als Chief Technology Officer (CTO) van Denit. Hut zal zich onder andere bezighouden met het vormen van een intern infrastructuur-team en zich richten op research naar productontwikkeling en dienstverlening richting ISV’s.

Hut heeft de afgelopen drie jaar bij Denit gewerkt als Systems Architect, waarbij hij onder andere klanten heeft geassisteerd in pre- en after sales trajecten. Daarnaast hield hij zich ook veel bezig met Denit’s interne infrastructuur. Voor deze functie was Hut ruim 15 jaar werkzaam als CTO van Hosting.nl.

Containers, AI en Quantum Computing

"Containers en aanverwante dienstverlening hebben we volop in ontwikkeling, maar de blik ligt zeker ook al op toepassingen van Artificial Intelligence en zelfs Quantum Computing lonkt", zegt Hut. "Ik kijk er naar uit om deze ontwikkelingen samen met ons team om te zetten naar concrete dienstverlening."

Edwin Cornelissens, managing director van Denit, vertelt dat de aanstelling van Hut een logische stap was. Hij benadrukt dat Hut altijd nauw betrokken is geweest bij het bedrijf door zijn adviserende rol richting het management. Cornelissens: “Denit heeft als doel om het dienstenportfolio uit te breiden met kwalitatieve diensten die volledig geënt zijn op softwareontwikkelaars. Denk daarbij aan containerisatie-technologie, OTAP-tooling en public cloud-oplossingen. Met de ervaring, kennis en kunde van Hut zijn wij verzekerd dat onze platforms altijd uitstekend presteren en dat we daarnaast ook nieuwe innovatieve diensten voor ISV’s kunnen gaan introduceren.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People