Redactie - 09 november 2018

TSD IT is nu onderdeel van Total Specific Solutions

Total System Development (“TSD”), aanbieder van softwareoplossingen voor boomkwekerijen en groenvoorziening, heeft zich aangesloten bij Total Specific Solutions (“TSS”). Met de overname van TSD begeeft TSS zich in de agrarische sector.

TSD levert verschillende softwareoplossingen voor haar klanten. WinTree® is een modulaire ERP-suite voor de boomkwekerijbranche; van bedrijfsadministratie tot relatiebeheer. Aangevuld met platform Treecommerce® voorziet TSD in alle softwarebehoeften van de boomkweker en handelaar. Voor de hoveniers en andere klanten in de groenvoorziening, biedt TSD met DATAflor Business een gespecialiseerde ERP-oplossing. Met 3DTUIN Designer kan de hovenier zonder CAD-ervaring tuinontwerpen maken en aan klanten presenteren. Komende maanden worden de WinTree® Apps gelanceerd voor efficiëntie en real-time verwerking in het veld.

Joost van Haarlem, Managing Director bij TSS: “TSD heeft meer dan 30 jaar ervaring en is marktleider in haar branche. De oplossingen zijn sectorspecifiek waarbij zij ook nog onderscheidende producten hebben ontwikkeld om zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van verschillende groepen binnen de branche. Dit sluit uitstekend aan bij de visie van TSS dat zich richt op ‘vertical market software’ (“VMS”). Met deze acquisitie in de agrarische sector breidt TSS haar kennis verder uit. En wij hebben veel ervaring met VMS bedrijven die software leveren aan vele klanten, met dezelfde kenmerken als klanten van TSD. Deze kennis zal TSD helpen om blijvende continuïteit aan haar ruim 700 klanten te bieden.”

Arie Maliepaard, directeur-grootaandeelhouder TSD: “Ik ben vrijwel van het begin af aan als eigenaar bij TSD betrokken. In de loop der jaren is TSD uitgegroeid tot marktleider in haar segment en hebben wij mooie allround oplossingen voor de boomkwekerij- en hovenierssector. Hier zijn wij heel trots op. Nu is het voor ons zaak onze positie te blijven versterken en de continuïteit voor onze klanten te waarborgen. TSS heeft veel ervaring met sectorspecifieke softwarebedrijven die veel klanten hebben; wat voor ons van belang is. Met de overname is de continuïteit voor de klanten en medewerkers gewaarborgd, omdat TSS bedrijven ‘for life’ acquireert. Tegelijkertijd kunnen wij onze eigen identiteit behouden en profiteren van de vele nieuwe collega’s en bedrijven met een vergelijkbaar karakter als TSD.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!