VMware Workspace ONE platform is uitgebreid

08-11-2018 | door: Redactie

VMware Workspace ONE platform is uitgebreid

Tijdens VMworld Europe 2018 onthult VMware nieuwe mogelijkheden voor het intelligentiegestuurde VMware Workspace ONE-platform. Workspace ONE biedt modern beheer en beveiliging voor de heterogene omgevingen van klanten en biedt tevens betere werknemerservaringen bij gebruik van meerdere apps en apparaten. Dankzij nieuwe innovaties en integraties met op oplossingen van ecosysteempartners, breidt Workspace ONE zowel in de breedte als ook in de dieptede capaciteiten uit, aldus VMware.

“2018 was een transformerend jaar voor ons Workspace ONE-platform”, zegt Shankar Iyer, Senior Vice President en General Manager, End-User Computing bij VMware uit. “Met de vorige lancering van Workspace ONE Intelligence en het Workspace ONE Trust Network, introduceerden we het eerste door intelligentie aangedreven digitale workspace platform. Bij VMworld 2018 US onthulden we innovaties om de acceptatie van modern beheer door klanten te versnellen, zodat ze volledig over kunnen gaan op Windows 10 en Mac, iOS, Android en Chromebooks kunnen omarmen. Met de aankondiging van vandaag blijven we, in een razendsnel tempo, nieuwe mogelijkheden bieden dat volledig de heterogeniteit omhelst die we vandaag de dag tegenkomen bij iedere klant en in iedere branche. En we zijn niet van plan om te vertragen.”

Modern beheer met de vereiste diepte voor de huidige heterogene omgevingen
De heterogeniteit van technologie in de workspace is nog nooit zo groot geweest als nu: werknemers blijven gebruikmaken van een groeiend aantal apparaten, besturingssystemen, services en apps om te werken op de manier die het beste bij hen past. Het omarmen van deze heterogeniteit op het Workspace ONE-platform helpt organisaties IT-kosten en complexiteit te verminderen, beheer en beveiliging te automatiseren en een betere werkervaring voor werknemers te bieden. 

Workspace ONE beschikt over een uitgebreide lijst met functies om de digitale werkplekomgevingen van klanten te transformeren. Deze lijst blijft groeien dankzij de samenwerking met, toonaangevende technologiebedrijven Nieuwe innovaties die vandaag zijn aangekondigd, omvatten:

Workspace ONE Intelligence Automation Connector: Workspace ONE Intelligence, een cloudgebaseerde service die inzichten en analyses biedt met automatische herstelmogelijkheden in een digitale werkomgeving, kan nu worden gebruikt met systemen van derden via de Workspace ONE Intelligence Automation Connector. Voortbouwend op bestaande out-of-box-connectoren voor Slack en ServiceNow biedt Workspace ONE Intelligence Automation Connector een manier voor klanten om geautomatiseerde acties en meldingen die in Workspace ONE Intelligence zijn gemaakt, aan te sluiten op hun bestaande systemen, zoals servicedeskplatforms.

Workspace ONE Sensors voor macOS: Workspace ONE Sensors stellen klanten in staat elk systeemkenmerk van silicium naar software (firmware, BIOS, randapparatuur, apps, etc.) te ondervragen voor zichtbaarheid en handhaving van de naleving. Deze mogelijkheid is eerder aangekondigd voor Windows 10 en vandaag kondigt VMware de algemene beschikbaarheid aan van Workspace ONE Sensors voor macOS.

Dell Provisioning voor Workspace ONE nu met Dell ProDeploy Client Suite: Dell Provisioning voor VMware Workspace ONE is een service die apparaten in de fabriek voorconfigureert en rechtstreeks naar eindgebruikers stuurt voor een kant-en-klare ervaring waarbij alle Windows-applicaties vooraf zijn geladen en onmiddellijk beschikbaar zijn voor gebruikers, al bij de eerste keer opstarten. Vandaag kondigen VMware en Dell aan dat deze service nu deel uitmaakt van Dell ProDeploy Client Suite, die uitgebreide implementatieservices biedt die de voorzieningenservice aanvullen. Deze service kan samen met een nieuwe Workspace ONE-licentie worden gekocht tegen een speciaal gecombineerd tarief als onderdeel van ProDeploy.

Integration met Flexera AdminStudio voor Easy Win32 App Publishing: Klanten kunnen nu bestaande desktopapplicaties rechtstreeks vanuit Flexera AdminStudio publiceren in hun Workspace ONE-catalogus, waardoor kostbare en complexe re-packaging van Win32-apps wordt voorkomen.

VMware heeft ook verbeteringen aangekondigd aan VMware Horizon, die zijn ontworpen om een naadloos geïntegreerde hybrid cloud voor virtuele desktops en applicaties te leveren. De aangekondigde verbeteringen omvatten: 

Algemene beschikbaarheid van instantklonen en app-volumes voor Horizon 7 op VMware Cloud on AWS: VMware Cloud on AWS ondersteunt nu Horizon 7 Instant Clones, App Volumes en User Environment Manager voor just-in-time provisioning van stateless virtuele desktops. Klanten kunnen virtuele desktops opstarten met een gemiddelde snelheid van 1-2 seconden per desktop. Daarnaast neemt met instant-klonen de opslagcapaciteit tot 80 procent af.

Geconsolideerde monitoring en beheer: VMware kondigt de integratie van Horizon 7 met de Horizon Cloud Service aan. Deze integratie biedt uniforme zichtbaarheid, gezondheidsmonitoring en helpdekservices voor Horizon 7-implementaties, zowel op VMware Cloud on AWS als op on premises infrastructuur.

Geautomatiseerde installatie van Horizon 7 op VMware Cloud on AWS: VMware bekijkt de mogelijkheid om verschillende stappen van de Horizon 7-installatie op VMware Cloud on AWS via de Horizon Cloud Service-integratie te automatiseren. Dit zal de installatietijd voor Horizon 7 op VMware Cloud on AWS aanzienlijk verkorten met een gestroomlijnde gebruikersinterface voor installatie.

Impliciet vertrouwen van apparaat tot netwerk
Met intrinsieke beveiligingsmogelijkheden ingebouwd in het Workspace ONE-platform, kunnen klanten profiteren van een betere beveiliging van elke app op elk apparaat met behulp van o.a. DLP-beleid (data loss prevention), encryptie en toegangsbeheer.

“Omdat nieuwe werkvormen opener, flexibeler en collaboratief zijn, hebben IT-afdelingen de taak om werknemers te ondersteunen en bedrijfsmiddelen en persoonlijke privacy te beschermen,” zegt Angela Salmeron, onderzoeksmanager IDC. “Digital Workspace platforms met inherente beveiligingsintelligentie zijn cruciaal voor de toekomst van werkstrategieën van ondernemingen. Medewerkers kunnen hiermee veilig en naadloos toegang krijgen tot relevante zakelijke content en apps om hun werk te doen, op ieder apparaat.”

Naast de intrinsieke beveiligingsmogelijkheden van Workspace ONE kunnen klanten gebruikmaken van bestaande investeringen in gespecialiseerde beveiligingsoplossingen als onderdeel van het groeiende Workspace ONE Trust Network. Door verbinding te maken met oplossingen van derden via Workspace ONE Intelligence, kunnen organisaties een volledig beeld krijgen van hun apparaten en gebruikers, samen met bedreigingen die erop gericht zijn. 

Met dit in het achterhoofd heeft VMware vandaag een intrinsieke oplossing onthuld die is ontwikkeld in samenwerking met Trust Network-partner Carbon Black. In de preview integreert de oplossing nu Carbon Black, Workspace ONE Intelligence en VMware AppDefense om bedreigingsinformatie in het datacenter uit te breiden, de beveiligingshouding te verbeteren en de remediëring van geavanceerde bedreigingen te automatiseren. 

Ook zijn twee nieuwe aanbiedingen aangekondigd waarmee Workspace ONE-klanten gemakkelijk gebruik kunnen maken van Okta Identity Cloud. De samenwerking tussen Okta en VMware koppelt apparaatvertrouwen aan gebruikersidentiteit via rijke voorwaardelijke toegang en biedt werknemers een centrale, meer beveiligde hub voor toegang tot alle apps, services en apparaten.

Verbeter de ervaring en productiviteit van medewerkers in meer apps en apparaten
Met de juiste productiviteit-apps binnen handbereik, kunnen medewerkers meer gedaan krijgen, sneller, waar ze ook zijn. Workspace ONE Secure Productivity-apps zijn zowel aantrekkelijk als intuïtief met een eenvoudige ervaring voor de consument. VMware kondigt vandaag verschillende verbeteringen aan voor deze apps, waaronder:

VMware Workspace ONE Boxer: Workspace ONE Boxer ondersteunt nu de zakelijke e-mail van G-Suite, waardoor organisaties Google kunnen gebruiken om e-mail te beheren.

Workspace ONE Intelligence voor Workspace ONE secure productivity apps: VMware heeft connectoren gebouwd voor Workspace ONE Intelligence, zodat organisaties inzicht kunnen krijgen in app-engagement, crash rates, aanmeldtijden, gebruikersgedrag en meer.

Ondersteuning voor Samsung DeX: Gebruikers hebben nu ook onderweg toegang tot de Workspace ONE-reeks van apps op hun mobiele apparaat en kunnen hun Galaxy S8, Note8, S9, Note9 en Tab S4 met een monitor, toetsenbord en muis voor desktopcomputing ervaring met Samsung DeX. Medewerkers kunnen hun telefoon gebruiken om de VMware-apps te openen, sneltoetsen te gebruiken en bestanden op het grote scherm te slepen en neer te zetten.

Innovatie

VMware meldt te blijven innoveren op zijn Horizon-platform om de werknemerservaring voor virtuele desktops en apps op meerdere apparaattypen en use cases te verbeteren. Nieuwe innovaties voor Horizon remote experience zijn onder meer H.265/High Efficiency Video Codec (HEVC) encoder support voor virtuele desktops en apps; externe verbinding met fysieke pc’s en werkstations via Blast; sessiesamenwerkingen voor Linux; en ondersteuning voor de nieuwste Samsung DeX om flexibele, rijke werknemerservaringen mogelijk te maken. 

Klanten in EMEA kiezen voor Workspace ONE om modern management mogelijk te maken, de beveiliging te verbeteren en de ervaring van werknemers te verbeteren. Over de ervaring van zijn team met Workspace ONE zei Dirk Eckert, algemeen directeur bij Deutsche Telekom Individual Solutions & Products: "Eerder dit jaar gingen Deutsche Telekom Individual Solutions & Products samenwerken met VMware om onze Flexible Enterprise Workplace-service te lanceren om bedrijven te ondersteunen bij het omarmen van digitale werkplekken. Gebouwd op het Workspace ONE-platform, biedt onze service meer veilige en gemakkelijke toegang tot bedrijfsbronnen vanaf elk apparaat op elke locatie. Door ons unieke serviceontwerp, innovatieve technologieën, een hoge mate van automatisering en een handig selfserviceportal, stimuleren we de medewerkerstevredenheid en verbeteren we de productiviteit voor onze klanten. Ongeacht of apparaten Bring Your Own Device (BYOD) zijn of eigendom van een bedrijf, de Flexible Enterprise Workplace biedt een enkel platform voor het beheer van alle apps en medewerkersdiensten op alle platforms, inclusief mobiele apparaten en Windows 10. We hebben ook positieve feedback ontvangen over de vereenvoudiging van toegang tot apps, omdat Workspace ONE het gedoe met wachtwoorden wegneemt terwijl de werknemer maar één keer hoeft in te loggen - met eenmalige aanmelding. Deze krachtige cloudoplossing is een goed voorbeeld van onze uitstekende samenwerking met VMware."

Terug naar nieuws overzicht
Software