Google Cloud AI aanbod is uitgebreid

09-11-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Google Cloud AI aanbod is uitgebreid

Google Cloud presenteert een aantal nieuwe AI-producten: AI Hub, Kubeflow Pipelines, API updates voor video en Cloud TPU updates. De introducties sluiten aan op de visie van Google Cloud dat AI simpel, nuttig en snel moet zijn, zodat de technologie bereikbaar is voor alle bedrijven. Inmiddels gebruiken meer dan 15.000 betalende klanten Google’s AI-diensten.

Simpele AI door AI Hub
De AI Hub is een one-stop-shop voor plug-and-play machine learning content, inclusief pipelines, Jupyter notebooks, TensorFlow modules en meer. Een groot voordeel is dat hoogwaardige ML-resources die zijn ontwikkeld door Google-teams (waaronder Google Cloud AI en Google Research) nu openbaar zijn voor alle bedrijven.

Ook biedt AI Hub een afgeschermde, beveiligde hub biedt waarin bedrijven ML resources kunnen uploaden en delen binnen de eigen organisatie. Dit maakt het voor bedrijven eenvoudiger om pipelines te hergebruiken en in te zetten voor gebruik in GCP, of in hybride infrastructuren met behulp van het Kubeflow Pipeline systeem.

Nuttige AI door Kubeflow Pipelines en API updates voor video
Kubeflow Pipelines is een nieuw onderdeel van Kubeflow, een populair open source project gestart door Google dat ML code verpakt zodat het herbruikbaar is voor andere gebruikers in een organisatie. Kubeflow Pipelines biedt een werkomgeving voor het samenstellen, implementeren en beheren van end-to-end machine learning workflows, waardoor het geen lock-in hybride oplossing wordt. Hiermee is sneller en veiliger experimenteren mogelijk, zodat gebruikers verschillende ML-technieken kunnen uitproberen om te bepalen wat het beste werkt voor hun toepassing. 

Google presenteert verder een bètaversie met drie nieuwe functies binnen Cloud Video API met oplossingen voor veelvoorkomende uitdagingen voor bedrijven die veel met video werken. Tekstdetectie bepaalt nu waar en wanneer tekst in een video wordt weergegeven, waardoor de video gemakkelijker doorzoekbaar is en meer dan 50 talen ondersteunt. Object Tracking kan meer dan 500 objectcategorieën in een video identificeren. Speech Transcription for Video kan audio transcriberen, waardoor het eenvoudig is om ondertiteling te maken en de content te doorzoeken.

Snellere AI door Cloud TPU updates
Met Tensor Processing Units (TPU’s) worden ML-taken drastisch versneld en zijn deze gemakkelijk toegankelijk via de cloud. Binnenkort is de bètaversie van de derde generatie Cloud TPU’s en PyTorch beschikbaar voor gebruik op TPU’s. Deze updates zijn erop gericht om computerintensief machine learning sneller en toegankelijker te maken voor bedrijven wereldwijd.

Lees meer over de aankondigingen in de blog post van Google Cloud.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud