Witold Kepinski - 09 november 2018

AMD EPYC processors beschikbaar op AWS public cloud

AMD EPYC processors beschikbaar op AWS public cloud image

AMD en Amazon Web Services, kondigden de onmiddellijke beschikbaarheid aanvan de eerste AMD EPYC  processor-gebaseerde instanties op Amazon Elastic Compute Cloud (EC2).

De nieuwe AMD EPYC  -processors zijn onderdeel van de meest populaire AWS-subsysteemfamilies en bieden core-dichtheid en geheugenbandbreedte. Dit resulteert in uitzonderlijke prestaties per dollar voor algemeen gebruik en geheugengeoptimaliseerde workloads. De kostenbesparingen worden bepaald door de kerndensiteit van AMD EPYC-processors die M5- en T3-instance-klanten een evenwicht bieden tussen computer-, geheugen- en netwerkresources voor web- en applicatieservers, back-endservers voor bedrijfstoepassingen en test / ontwikkelingsomgevingen met naadloze toepassing migratie. Voor klanten van de R5-instance is het geheugenbandbreedtevoordeel van AMD EPYC-processors ideaal voor verwerking in het geheugen, datamining en dynamische gegevensverwerking, aldus AMD.

"De beschikbaarheid van meerdere door AMD EPYC-processor gevoede exemplaren op Amazon EC2-instanties markeert een belangrijke mijlpaal in de groeiende acceptatie van onze krachtige CPU's met cloudserviceproviders", aldus Forrest Norrod, Senior Vice President en General Manager, Datacenter en Embedded Solutions Bedrijfsgroep, AMD. "De krachtige combinatie van kernen, geheugenbandbreedte en I / O op AMD EPYC-processors creëren een sterk gedifferentieerde oplossing die een lagere TCO voor onze klanten en lagere prijzen voor de eindgebruiker kan bieden. Werken met AWS, de nummer één provider in cloudservices, was geweldig voor het AMD-team en we zijn verheugd dat de nieuwe exemplaren vandaag online komen voor hun klanten. "

De nieuwe exemplaren zijn beschikbaar als varianten van geheugengeoptimaliseerde en algemene instance-families van Amazon EC2. AMD-gebaseerde R5- en M5-instanties kunnen worden gestart via de AWS Management Console of AWS Command Line Interface en zijn vandaag beschikbaar in de regio's US East (Ohio, N. Virginia), US West (Oregon), Europa (Ierland) en Azië / Pacific, met beschikbaarheid in extra regio's binnenkort gepland. Op AMD gebaseerde T3-exemplaren zijn de komende weken beschikbaar. Op AMD gebaseerde M5- en R5-exemplaren zijn beschikbaar in zes formaten met maximaal 96 vCPU's, tot 768 GB geheugen. Op AMD gebaseerde T3-exemplaren zijn beschikbaar in 7 grootten met maximaal 8 vCPU's en 32 GB geheugen. De nieuwe exemplaren kunnen worden gekocht als On Demand, Gereserveerd of Spot-instanties.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!