Consumer Video Surveillance markt is booming business

12-11-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Consumer Video Surveillance markt is booming business

De omzet van Arlo, Nest en andere standalone camera's voor netwerkbewaking bereikte wereldwijd 966 miljoen dollar en zal naar verwachting eind 2018 uitgroeien tot 1,1 miljard dollar. De Verenigde Staten waren verreweg het grootste land voor deze cameratypen, die ongeveer 48 procent van de stukjes verzending in 2017, volgens IHS Markit, een speler in kritieke informatie, analyses en oplossingen.

"De acceptatie van videobewaking voor thuis is gegroeid, deels omdat mensen nu meer controle hebben over hun bewakingssystemen", zegt Blake Kozak, principal analist, smart home and security technology, IHS Markit . "Gebruikers van netwerksystemen kunnen inloggen en beelden bekijken met hun smartphones, clips delen via sociale media of met hun familie praten via tweewegcamera's met audio-ondersteuning. Camera's worden een toegangspoort tot het huis en breiden hun gebruik verder dan alleen beveiliging. "

Impact van 4K

Enkele van de grootste trends die verandering in consumentenvideocamera's vandaag tot stand brengen, zijn verbeteringen in camera-resolutie en de overgang naar 4K, analyse en camera's met batterijvoeding. Wereldwijd was minder dan 1 procent van de stand-alone netwerkcamera's in 2017 in staat 4K-resolutie of hoger, maar ongeveer 20 procent zal deze mogelijkheid in 2022 hebben. Voor 2018 wordt 720 pixels of minder de meest populaire resolutie voorspeld, bestaande uit 48 procent van camera's.

"Cameraresolutie blijft een van de belangrijkste maatregelen die leveranciers gebruiken om de kwaliteit van hun producten aan eindgebruikers over te brengen," zei Kozak. "Het is een functie die consumenten begrijpen en bekend zijn met hun ervaringen met het kopen van televisies, personal computer monitors, smartphones en andere consumentenapparaten."

De meeste leveranciers promoten nu 4K als een oplossing voor bewaking op grote schaal, waarbij wordt beweerd dat minder camera's kunnen worden gebruikt om hetzelfde gebied te bestrijken. Een digitaal ingezoomd beeld van een 4K-camera is zelfs een afbeelding van 2 megapixels. Deze resolutie biedt een veel meer bruikbare verslechtering van de kwaliteit van de resolutie dan high-definition (HD) -materiaal, waarbij digitaal zoomen snel de beeldkwaliteit vermindert tot onder VGA-resolutie (Video Graphics Array).

Beeldmateriaal van hogere kwaliteit maakt het ook mogelijk om geavanceerdere en betrouwbaardere analyses te ontwikkelen. Twee van de grootste obstakels voor de adoptie van 4K standalone beveiligingscamera's zijn opslagcapaciteit en bandbreedte. Opslagcapaciteit die vereist is voor 4K-beeldmateriaal kan ook verviervoudigd worden in vergelijking met het opslaan van HD-beeldmateriaal, dat samen met de bandbreedte de kosten van 4K-camera's verhoogt. 4K-camera's, die ongeveer vier keer de resolutie van HD-camera's hebben, vereisen ook vier keer de bandbreedte, wat betekent dat opname- en beheerservers en -software ook kunnen worden bijgewerkt om te voldoen aan de eisen van het beheer van meerdere 4K-streams.

Deep-learning analytics is nog steeds een toekomstige trend

Videoanalysesoftware kan live of opgenomen videostreams analyseren om vooraf gedefinieerde objecten of gedragspatronen te detecteren, classificeren en volgen. Het wordt gebruikt om het monitoringproces te automatiseren en kan met name effectief zijn in het proactief identificeren van gebeurtenissen terwijl ze plaatsvinden en het extraheren van informatie uit opgenomen video.

Gedurende vele jaren was de enige manier om analyses aan consumenten in de videobewakingsindustrie te leveren, door op regels gebaseerde algoritmen te ontwikkelen. Op regels gebaseerde analyses steunen op een structuur van 'als-dat-dan-dat'-opdrachten, die door ontwikkelaars zijn ontworpen om de camera te helpen beslissen over de uitkomsten. Deze regels zijn tamelijk onbuigzaam qua ontwerp en als gevolg hiervan zijn dit soort cameraanalyses niet in staat om problemen op te lossen waarvoor ze nog niet zijn geprogrammeerd. Regelgebaseerde analyses zijn echter nog steeds een uitstekende methode om relatief eenvoudige taken snel en efficiënt uit te voeren.

Diepgaand leren daarentegen is een van de snelst groeiende velden in kunstmatige intelligentie. Het kan computers in staat stellen grote hoeveelheden gegevens te interpreteren in de vorm van afbeeldingen, geluid en tekst. Diepteleeranalyses moeten zich nog manifesteren in de consumentenmarkt, omdat ze nog maar net opkomen in de professionele beveiligingsmarkt. IHS Markit verwacht echter dat naarmate de adoptie van cloudgebaseerde softwarediensten in de consumentenindustrie zich ontwikkelt en evolueert, deep-deepanalyse een natuurlijke volgende stap is.

Camera's met batterijvoeding vragen marktacceptatie

Camera's met batterijaandrijving vertegenwoordigden wereldwijd in 2017 ongeveer 24 procent van de stand-alone netwerkcamera's, die naar verwachting zal groeien tot 28 procent in 2022.

"De introductie van camera's met batterijen heeft de afgelopen vijf jaar het gezicht van de consumentenvideobewakingsindustrie drastisch veranderd, omdat hun flexibiliteit en installatiegemak een bredere toepassing van beveiligingscamera's in de residentiële sector mogelijk heeft gemaakt," zei Kozak. "Het succes van deze producten heeft ook geleid tot algemene bewustwording van consumenten over systemen voor thuisbewaking. De levensduur van de batterij blijft een belangrijk punt van zorg voor de eindgebruiker. Daarom bieden leveranciers nu vervangende accessoires voor de batterij aan. Wanneer de levensduur van de batterij van de camera bijna op is, kan de gebruiker het lege batterijpakket eenvoudig losmaken en het onmiddellijk vervangen door een volledig opgeladen vervanging. Deze oplossing biedt consumenten een duidelijk en vereenvoudigd accubeheerproces. "

Terug naar nieuws overzicht
Security