HTC Vive brengt VR-platform voor zakelijke gebruikers op de markt
11-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

HTC Vive brengt VR-platform voor zakelijke gebruikers op de markt

HTC Vive kondigt een nieuw VR-platform, nieuwe hardware en nieuwe VR-software aan voor de zakelijke markt. Met de oplossing wil HTC zakelijke gebruikers helpen nieuwe, effectieve manieren te creëren en samen te werken met zowel werknemers als klanten. Ook presenteert een portfolio van premiumproducten waaronder Vice Focus, een nieuwe standalone HMD voor ondernemingen, VIVE WAVE VR SDK, het open VR-platform voor ontwikkelaars om content te maken voor standalone devices en de nieuwe samenwerkingstool Vive Sync voor bedrijven.

Vive Focus wordt beschikbaar in 37 markten wereldwijd. De oplossing wordt mogelijk gemaakt door Vive Wave-platform en content van de Viveport. HTC meldt dat de Vive Focus headset de hoogste resolutie biedt van stand-alone headsets zonder dat hier een PC tussen komt. Met Vive Focus zijn geen externe basisstations of sensoren nodig - bedrijven kunnen onmiddellijk stand-alone VR gebruiken met dubbele 3K AMOLED-schermen, interactieve tracking en Snapdragon 835 Mobile VR Platform. Het systeem biedt een resolutie 2880 x 1600 afbeeldingen op hetzelfde niveau als een tethered, professioneel VR-systeem zoals de Vive Pro met een gezichtsveld van 110°. De Vive Focus is voorzien van ingebouwde luidsprekers, is draadloos en werkt tot drie uur actief gebruik op een enkele lading.

Vive Enterprise Advantage Professional Services-programma

De Vive Focus kan worden gecombineerd met het Vive Enterprise Advantage Professional Services-programma, dat commerciële licenties, speciale ondersteuning en serviceprogramma's voor Vive Enterprise-hardware biedt. Het Advantage-programma biedt aankoopbescherming met op maat gemaakte hardwaregarantie, beperkte downtime, speciale ondersteuning en hulpprogramma's voor apparaatbeheer, zoals een Kiosk-modus en een functie voor batchconfiguratie.

De nieuwe Vive Wave VR SDK biedt een open interface, die de interoperabiliteit tussen vele mobiele VR-headsets en accessoires mogelijk maakt. Viveport doet hierbij dienst als de universele distributie en storefront voor alle Vive Wave-apparaten. Ontwikkelaars van VR-content kunnen efficiënter content ontwikkelen, porteren en publiceren, terwijl ze tegelijkertijd een veel breder bereik van potentiële klanten hebben middels de verschillende VR-headsets.

Met Vive Wave wil HTC de sterk gefragmenteerde mobiele VR-markt samenbrengen. Het open VR-platform stelt ontwikkelaars in staat content te creëren voor een gemeenschappelijk platform en storefront voor meerdere hardwareleveranciers. Tegenwoordig zijn er meer dan 150 applicaties beschikbaar, met meer in ontwikkeling, en het platform wordt momenteel op vijf zelfstandige apparaten over de hele wereld ingezet. Sinds de lancering hebben vijftien hardware-partners hun support aan Vive Wave aangekondigd en plannen ze de integratie van Wave in hun producten.

Shadow Creator wordt lid van het Vive Wave-platform

Het Vive Wave-platform verwelkomt Shadow Creator als nieuwste hardware-partner op het platform. Shadow Creator maakt Shadow VR, een alles-in-één VR HMD die 6DoF-controllers ondersteunt. Het apparaat wordt op 11 november wereldwijd gelanceerd.

De Shadow VR all-in-one HMD is uitgerust met een Snapdragon 835 Mobile VR-platform en een Fresnel dunne optische lens, met behulp van een zelf ontwikkelde holografische 3D UI Blue Cat en 6 graden van vrijheid (DoF) -mogelijkheden. Het apparaat is voorzien van een 2K (2560x1440) HD-scherm. Een dubbele luidspreker zorgt voor stereogeluid. Shadow VR is uitgerust met zelfontwikkelde 6DoF-controllers, die gebruikmaakt van een negen-assige gyroscoop, ray tracing en een knopindeling die compatibel is met de meeste hedendaagse VR-controllers.

Enterprise partners helpen efficiënter te werken

Vandaag heeft Vive ook Vive Sync geïntroduceerd, een nieuwe virtual reality-samenwerking en vergaderapplicatie specifiek voor ondernemingen die deel uitmaken van de Vive Enterprise-suite. Vive Sync is een samenwerkingstool waarbij interne team elkaar kunnen ontmoeten in een virtuele gedeelde ruimte, waardoor de communicatie en productiviteit van organisaties wordt verbeterd.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware