Wouter Hoeffnagel - 09 november 2018

Excuses van Google voor omgang met seksueel wangedrag

Excuses van Google voor omgang met seksueel wangedrag image

Sundar Pichai (foto), topman van Google, biedt in een e-mail gericht aan medewerkers zijn excuses aan voor de wijze waarop het bedrijf is omgegaan met seksueel wangedrag. Het bedrijf belooft in de toekomst transparanter te zullen zijn en slachtoffers meer te zullen steunen.

Pichai erkent dat het bedrijf in het verleden niet alles gedaan heeft 'wat nodig was' en zegt dat dit Google zeer spijt. De brief van Pichai volgt op een werkonderbreking afgelopen week vestigen van Google wereldwijd. Ook in het Ierse Dublin onderbraken honderden werknemers op het hoofdkantoor voor een half uur hun werkzaamheden om te protesteren tegen de wijze waarop het bedrijf omgaat met grensoverschrijdend seksueel gedrag.

De afgelopen tijd zijn verschillende gevallen van seksueel wangedrag bij Google aan het licht gekomen. Vooral de wijze waarop Google met deze incidenten omgaat is medewerkers een doorn in het oog. Zo kreeg Andy Rubin, die in 2014 werd ontslagen wegens seksueel wangedrag, een vergoeding van 90 miljoen dollar mee.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!