Redactie - 11 november 2018

Welke 'Distrilander' sprong eruit in 2018?

Welke 'Distrilander' sprong eruit in 2018? image

Distributeurs vormen een superbelangrijke schakel tussen leveranciers en resellers. Wat zou het Nederlandse ICT-kanaal zijn zonder vertrouwde namen als Arrow ECS, Copaco Nederland, Ingram Micro, Tech Data Nederland en Twindis? Deze vijf groothandelaren maken uit wie de opvolger wordt van Ingram Micro, de winnaar van de Award voor Distributor of the Year 2017.

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

Arrow ECS afficheert zichzelf als een 'wereldwijde value added distributeur voor het professionele ICT-resellerkanaal'. De distributeur met een magazijn en trainingscentrum in Houten is genomineerd vanwege zijn flexibiliteit en veelzijdigheid. 'Waar traditionele distributeurs vooral oplossingen en producten willen verkopen van hun eigen vendoren, bouwt Arrow wat de reseller zelf wil', zo roept het kanaal. 'Geen snelle jongens en mooie pakken, maar business zoals het bedoeld is.' Arrow wil de markt verder ontwikkelen met nieuwe brands, en een vertrouwde thuishaven zijn voor bestaande merken. Business doen met Arrow is een 'leading thing'; geen keus uit velen.

Copaco Nederland verdient een nominatie vanwege zijn persoonlijke en toegankelijke benadering. De distributeur uit Eindhoven zit vol 'Brabantse nuchterheid' en zet zich dagelijks in voor een optimale service. Copaco bestaat inmiddels 34 jaar, maar wil een lokale distributeur blijven, die zich heeft bewezen als een stabiele en betrouwbare partner voor zowel afnemers als leveranciers. Het succes van Copaco wordt bepaald door deskundige, flexibele en toegankelijke medewerkers die altijd maatwerk leveren, en door efficiënte werkprocessen die allereerst gericht zijn op een hoge klanttevredenheid. In september 2018 introduceerde Copaco een nieuw e-commerce platform, waaraan de komende tijd meer gebruikersfunctionaliteiten zullen worden toegevoegd.

Ingram Micro, de winnaar van vorig jaar en ook genomineerd als Cloud Distributor of the Year, voerde belangrijke vernieuwingen door in 2018. De distributeur uit Utrecht kwam met Flexibel Services, een dienst die resellers direct toegang geeft tot een compleet ecosysteem van diensten die flexibel kunnen worden ingezet. Ingram Micro ontzorgt op deze manier resellers en eindklanten op vele gebieden: warehousing, configuratie, transport, installatie, asset disposition en financiering. Om de groeiende vraag naar services op afstand te beantwoorden, nam Ingram Micro onlangs het Britse Comms-Care over, een distributeur met tweehonderd specialisten die managed services levert uit naam van een reseller.

Tech Data heeft zich in 2018 'in alle volledigheid aan de markt kunnen presenteren'. Het portfolio van deze reus uit Florida reikt van oudsher van de huiskamer tot en met het datacenter. Het afgelopen jaar heeft Tech Data zichtbaar willen maken hoe de distributeur dit uitgebreide portfolio relevant maakt met solutions voor de meest uiteenlopende deelgebieden. Met oplossingen als Next Generation Technologies, Connectivity en Smart Living wist Tech Data zich in 2018 te profileren als een end-to-end sparring partner, die waardevol is voor zowel vendoren als resellers. Tech Data wil bovendien een belangrijke rol spelen als coördinator in de digitale transformatie.

Twindis bestaat ruim tien jaar en is daarmee relatief nieuw in 'Distriland'. Toch kan deze distributeur uit Beek en Donk, onder de rook van Eindhoven, de behoeftes van fabrikanten en resellers optimaal koppelen. Het assortiment bestaat uit meer dan 800 duizend producten en groeit dagelijks. Twindis heeft een uitgebreide online zoekhulp en deskundige medewerkers, die voor een reseller de tijd nemen. Naast de bekende (grote) merken voert Twindis het huismerk Yanec, een voordelig alternatief met een hoge kwaliteit. Twindis streeft naar een vermindering van de hoeveelheid 'e-waste', onder meer door essentiële onderdelen in apparaten indien mogelijk te vervangen, waardoor de levensduur van ICT-producten wordt verlengd.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!