Witold Kepinski - 09 november 2018

ForeScout neemt SecurityMatters over

ForeScout neemt SecurityMatters over image

ForeScout Technologies, speler op het gebied van beveiligingstoepassingen voor Internet of Things (IoT), kondigt de overname van SecurityMatters uit Eindhoven aan, waarmee een bedrag van ongeveer 113 miljoen dollar in contanten is gemoeid.

SecurityMatters is wereldwijd bekend als netwerkbeveiliger op het vlak van operationele technologie (OT). Met deze overname versterkt ForeScout zijn wereldwijde leiderspositie door de mogelijkheden en beveiligingstoepassingen voor OT en andere industriële diensten uit te breiden.

“SecurityMatters en ForeScout zijn een logische match, omdat we met deze overname onze positie verstevigen in een markt waarin we al stappen hebben gezet en de vraag explosief zien groeien”, zegt Michael DeCesare, CEO en voorzitter van ForeScout Technologies. “De technologie en de kennis van SecurityMatters brengen ons niet alleen meer succes op het vlak van OT-beveiliging, maar zullen ook ons klantbestand vergroten en onze oplossingen versterken rondom end-to-end agentless device visibility en besturingsplatformen.”

“Vrijwel elk bedrijf met OT moet zijn strategie rondom cybersecurity heroverwegen”, aldus Damiano Bolzoni, oprichter en CEO van SecurityMatters. “Het afgelopen jaar hebben we samengewerkt met ForeScout en werd duidelijk dat we dezelfde visie delen. We zullen nu als één bedrijf nog beter in staat zijn om als eerste in de industrie IT- en OT-omgevingen daadwerkelijk te segmenteren.”

SecurityMatters, opgericht in 2009, biedt organisaties inzicht in apparaten en continu netwerktoezicht. Daarnaast spoort het bedrijf ook bedreigingen en afwijkingen op die specifiek gelden voor de operationele technologie (OT). Dit gebeurt via verzameltechnieken die geen invloed hebben op de werkzaamheden. De oplossing beschermt netwerken tegen de meest uiteenlopende bedreigingen met behulp van de gepatenteerde Deep Packet Inspection-technologie en een verzameling van ruim 1600 ICS-specifieke bedreigingsindicatoren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!