Wouter Hoeffnagel - 12 november 2018

COMPAREX ontvangt ISO 27001-certificaat voor SAM programma

COMPAREX ontvangt ISO 27001-certificaat voor SAM programma image

COMPAREX ontvangt voor haar Software Asset Management (SAM) programma het ISO 27001 certificaat. Met dit certificaat laat de organisatie zien dat haar systeem voor informatiebeveiliging voldoet aan de benodigde eisen. Zo zijn de technische en organisatorische processen geborgd en gaat COMPAREX volgens de ISO-richtlijnen om met informatiebeveiliging en gegevens van klanten. De norm wordt wereldwijd erkend.

ISO 27001 beschrijft hoe de informatiebeveiliging binnen een bedrijf moet zijn geregeld en wordt in het licht van mede de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Bedrijven leggen daarbij in hun informatiebeveiligingsmanagementsysteem vast welke maatregelen ze hiervoor hebben getroffen. In totaal worden zo’n 120 maatregelen getoetst. Wordt hieraan voldaan, dan wordt het certificaat toegekend. Durk Boersma, Privacy- en Security Officer bij COMPAREX: “Voor veel van onze klanten is ISO 27001 tegenwoordig de marktstandaard. Met het certificaat spelen we in op hun vraag en laten we zien dat we aan alle eisen rondom informatiebeveiliging voldoen.”

Voor COMPAREX blijft het niet bij het behalen van het certificaat. Boersma: “Informatiebeveiliging is een continu proces. Het certificaat wordt voor drie jaar toegekend. Ondertussen blijven we natuurlijk volop innoveren en vernieuwen. Alleen zo blijven we aan de benodigde eisen voldoen. De wereld verandert tenslotte ook continu. De ontwikkelingen gaan razendsnel en wij gaan daar uiteraard in mee. Informatiebeveiliging staat dan ook hoog op onze dagelijkse agenda.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!