Docker programma voor migratie legacy Windows Server 2008 applicaties
12-11-2018 | door: Witold Kepinski

Docker programma voor migratie legacy Windows Server 2008 applicaties

Docker heeft het Windows Server Application Migration Program aangekondigd, een manier om oudere Windows Server-toepassingen te containeren en te beveiligen vóór de uiterste deadline voor Microsoft Windows Server 2008. Met industrie- Met Docker Enterprise 2.1 en gereedschappen en services die specifiek zijn ontworpen voor migratie van Windows Server-toepassingen, kunnen klanten snel en gemakkelijk oudere Windows-toepassingen migreren en moderniseren terwijl ze continue innovatie stimuleren voor elke toepassing, waar dan ook aldus Docker.

Omdat een groot percentage Windows Server-toepassingen nog steeds wordt uitgevoerd op Windows Server 2003 of 2008, zijn bedrijven die migrerende oudere toepassingen en systemen uitstellen kwetsbaar voor beveiligingsrisico's en hogere onderhoudskosten. Traditionele methoden, zoals het upgraden van het onderliggende besturingssysteem of het migreren van applicaties naar nieuwe systemen of de cloud, vereisen aanzienlijke middelen en dienen alleen om de bestaande technische schuld aan te vullen. Het nieuwe programma van Docker helpt organisaties naadloos legacy-applicaties te migreren met het enige containerplatform dat in staat is om Windows Server-applicaties te containeren. Daarnaast kunnen zakelijke klanten profiteren van services en hulpprogramma's die gebruikmaken van de ervaring van Docker in toepassingsmigraties om Windows Server-toepassingen snel te vinden, te containeren en te migreren met onmiddellijke kostenbesparingen.

"Het merendeel van onze oude productportfolio bij Mitchell draait op Windows Server. We zochten een oplossing waarmee we al onze applicaties konden containeren, zodat we de voordelen van DevOps konden plukken, de draagbaarheid konden vergroten en de operationele modaliteiten over de hele linie konden afstemmen", zei Marius Domean, Director R & D, Mitchell International. "Alleen Docker Enterprise was in staat om ons een robuuste, zakelijke oplossing te bieden die ons in staat stelt onze bestaande toepassingsstapels te transformeren, terwijl we de operationele kosten verlagen, onze footprint van duizenden virtuele machines minimaliseren en toelaten ons om een ??hybride cloud hosting-architectuur te adopteren."

Platform voor het containeriseren van Windows Server-toepassingen

Docker Enterprise is het toonaangevende bedrijfsklare containerplatform dat bedrijven de keuze, behendigheid en beveiliging biedt die nodig is om hun volledige applicatieportfolio efficiënt te bouwen en te beheren, terwijl de totale kosten met meer dan 50 procent worden verlaagd. Met de nieuwste versie, Docker Enterprise 2.1, kunnen organisaties eenvoudig legacy Windows Server-applicaties migreren en moderniseren, terwijl ze continue innovatie stimuleren voor elke toepassing, waar dan ook.

Nieuwe functies van Docker Enterprise 2.1 omvatten:

Verbeterde prestaties en compatibiliteit voor Windows Server-toepassingen: bijgewerkte ondersteuning voor Windows Server 2016, 1709, 1803 en 2019 naast kleinere afbeeldingsformaten, verbeterde compatibiliteit en uitgebreide netwerkopties.

Grotere inzichten en beschikbaarheid met kant-en-klare dashboards: nieuwe dashboards en beheerconsoles, waaronder de zichtbaarheid van de gezondheidsstatus en diepere service- en platformvoordelen.

Verbeterde beveiliging en compliance: ondersteuning voor industriestandaard beveiliging en authenticatie inclusief SAML 2.0-authenticatie en de cryptografische modules in Docker Engine - Enterprise zijn gevalideerd volgens de FIPS 140-2-normen voor zowel Windows als Linux.

"Omdat we vanaf het begin met klanten op Windows Server-containers hebben gewerkt, heeft Docker een bewezen model voor het snel en kosteneffectief migreren en moderniseren van oudere Windows Server-applicaties naar elke infrastructuur, on-premises of in de cloud", aldus Scott Johnston, Chief Product Officer voor Docker. "Windows Server-klanten komen naar ons voor hulp bij het ontwerpen van een containerstrategie voor hun oude applicaties die zullen helpen om einde van ondersteuningsproblemen te verminderen. Via dit programma ervaren veel klanten een reductie van de totale eigendomskosten (TCO) van applicaties met Docker Enterprise van 50 procent, waardoor budget vrij komt voor strategische IT-initiatieven zoals cloudmigratie of edge computing."

Tooling automatiseert en versnelt applicatieconversie

Het Docker-programma omvat een nieuw dienstenaanbod op basis van de ervaring met beproefde methoden van het Modernize Traditional Application (MTA) -programma van Docker en van het werken met ondernemingen zoals Mitchell International bij het migreren van applicaties met behulp van Docker Enterprise. Als onderdeel van de serviceactiviteit kunnen klanten detectie en conversie versnellen met behulp van Docker Application Converter, een tool die systemen automatisch scant naar doeltoepassingen en het conversieproces versnelt door automatisch Docker-artefacten te maken.

Daarnaast hebben klanten toegang tot Docker Certified Infrastructure, waarmee de implementatie en configuratie van best practices voor het integreren van containers in de IT-infrastructuur van bedrijven zoals VMware vSphere, Microsoft Azure en Amazon Web Services worden geautomatiseerd. In combinatie met de expertise van Docker krijgen organisaties een 'blauwdruk' voor toekomstige migratieprojecten en nieuwe applicatie-ontwikkeling.

Stichting voor continue innovatie

Eenmaal geïmplementeerd, stelt het containerplatform en de methodologieën van Docker Enterprise organisaties in staat om bestaande applicaties te moderniseren en nieuwe technologieën toe te passen op basis van zakelijke vereisten en behoeften van klanten. Met Docker Enterprise kunnen bedrijven het softwareplatform standaardiseren en nieuwe technologiestacks en -architecturen adopteren zonder de manier waarop de organisatie werkt te veranderen - ongeacht of toepassingen cloud-native applicaties, AI of edge computing-workloads zijn. Traditionele applicatiemigratietechnieken vergrendelen bedrijven in een specifieke infrastructuur of besturingssysteem. Met Docker Enterprise beschikken organisaties over een veilig herhaalbaar model dat zich niet vastzet in een specifieke infrastructuur of cloud, waardoor bedrijven applicaties kunnen moderniseren en nieuwe technologieën kunnen adopteren naarmate de bedrijfsvereisten evolueren.

Terug naar nieuws overzicht
Software