Docker breidt leiderschapsteam uit

13-11-2018 | door: Redactie

Docker breidt leiderschapsteam uit

Docker kondigde de uitbreiding van zijn leiderschapsteam aan met de benoeming van drie veteranen in de softwarebranche om aan de groeiende vraag naar Docker Enterprise te voldoen. Kal De, voormalig senior VP Product Development voor VMware's business unit Cloud Management, is benoemd tot Chief Technology Officer, Neil Charney, voormalig Senior VP Marketing voor de Cloud Business Networks Group bij SAP, is Chief Marketing Officer en Melanie Morgan, voormalig Senior VP en Chief Legal Officer van SAP Concur trad toe als General Counsel.

De nieuwe toevoegingen aan het leiderschapsteam komen op de hielen van een succesvolle eerste helft van het fiscale jaar, waarbij het bedrijf nu meer dan 650 Docker Enterprise-klanten over de hele wereld overtreft en onlangs werd erkend als een "leider" in het Forrester New Wave: Enterprise Container Platform Software Suites, rapport Q4 2018. Naarmate bedrijven steeds meer naar Docker Enterprise overschakelen om applicatie-modernisering en cloudmigratie te stimuleren, biedt elke executive zijn unieke expertise om het bedrijf te sturen door middel van bedrijfsuitbreiding en voortdurende groei.

"Aangezien software de basis wordt waarop elk bedrijf wordt gebouwd, wordt Docker het fundament waarop die software wordt gebouwd, beheerd en uitgevoerd. De groei van Docker wordt gedreven door onze klanten die Docker Enterprise gebruiken om oudere applicaties naar de cloud te migreren, cloud-native applicaties van de volgende generatie en applicaties die op randapparatuur draaien te bouwen - allemaal met een unieke focus om klanten beter te begrijpen en van dienst te zijn, "zegt Steve Singh , Voorzitter en CEO van Docker. "De toevoeging van doorgewinterde managers zoals Kal, Neil en Melanie stelt Docker in staat om te groeien en een organisatie te schalen die een kernonderdeel van de IT-strategie voor elk bedrijf wordt."

Als CTO zal Kal De de technologische strategie van Docker leiden en helpen bij het opschalen van de productontwikkeling. Kal zal verantwoordelijk zijn voor voortdurende innovatie in zowel Docker's commerciële als open source-aanbod. Kal heeft meer dan 18 jaar ervaring in het leiden van wereldwijde softwareontwikkelingsorganisaties, waarvan de meest recente productontwikkeling voor de cloud management-bedrijfseenheid bij VMware, waar hij een belangrijke rol speelde bij het laten groeien van de onderneming van initieel tot 1,5 miljard dollar aan omzet.

In de rol van CMO zal Neil Charney verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde marketingfuncties van Docker, waaronder productmarketing, bedrijfsmarketing, vraaggeneratie en merk. Charney heeft meer dan 20 jaar ervaring in marketing voor ontwikkelaars en ondernemingen, meest recentelijk als Senior VP Marketing voor de Cloud Business Networks Group bij SAP, waar hij marketinginspanningen leidde in SAP's cloudoplossingen. Voorafgaand aan SAP was Charney general manager bij Microsoft, waar hij werkte in ontwikkelaars-, enterprise-, Windows- en platformstrategie-teams.

Om de snelle uitbreiding van het klantenbestand en de aanwezigheid van Docker wereldwijd verder te ondersteunen, voegt Melanie Morgan zich bij Docker als General Counsel, waar zij toezicht zal houden op alle juridische zaken van het bedrijf. Morgan heeft bijna 20 jaar juridische ervaring opgedaan bij SAP Concur, waar zij de Senior VP en Chief Legal Officer was.

Terug naar nieuws overzicht