Witold Kepinski - 12 november 2018

Rimini Street duikt verder in de rode cijfers

Rimini Street, leverancier van softwareproducten en -services voor ondernemingen, en de externe leverancier van Oracle- en SAP-softwareproducten, heeft financiële resultaten bekendgemaakt voor zijn derde kwartaal eindigend op 30 september 2018.

De omzet bedroeg 62,6 miljoen dollar voor het derde kwartaal van 2018, een stijging van 17% vergeleken met $ 53,6 miljoen voor het derde kwartaal van 2017. Het nettoverlies voor het derde kwartaal van 2018 was 48,4 miljoen dollar, of een verlies van $ 0,85 per basis en verwaterd aandeel, vergeleken met een nettoverlies van 9 miljoen dollar, of een verlies van $ 0,37 per basis en verwaterd aandeel voor het derde kwartaal van 2017. De Het nettoverlies in het derde kwartaal van 2018 was voornamelijk het gevolg van een niet-contante afschrijving van de schuldkorting en uitgiftekosten van 47,4 miljoen dollar met betrekking tot de uitbetaling en beëindiging op 19 juli 2018 van de voormalige kredietfaciliteit van de Vennootschap.

"In het derde kwartaal hebben we ons aangekondigde plan om te investeren in wereldwijde verkoop-, marketing- en serviceleveringscapaciteit en -mogelijkheden voortgezet om toekomstige omzetgroei te stimuleren", aldus Seth A. Ravin , medeoprichter en CEO van Rimini Street. "We hebben ook nieuwe marketingcampagnes gelanceerd en onze nieuwe 'Business-Driven Roadmap'-verkoopstrategie om tegemoet te komen aan de grote en groeiende marktkansen voor ondersteuning van bedrijfssoftware.Daarnaast hebben we onze wereldwijde expansie voortgezet en belangrijke leiderschapsposities ingevuld.De wereldwijde vraag naar onze services is voortgezet sterk zijn, waarbij de omzet buiten de Verenigde Staten in het derde kwartaal van 2018 jaar-op-jaar met 32% steeg en 36% van de totale omzet in het kwartaal vertegenwoordigde."

"Tijdens het derde kwartaal hebben we onze vroegere kredietfaciliteit met een eerder aangekondigde 140 miljoen dollar eigen-vermogenstransactie herfinancieren en afgerond, waardoor onze totale schuld aanzienlijk is gedaald tot ongeveer 3 miljoen dollar", verklaarde Tom Sabol , CFO van Rimini Street. "De gestroomlijnde kapitaalstructuur verbetert de balans en verlaagt onze kapitaalkosten in de toekomst."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!