Welke leverancier maakte de meest innovatieve producten voor het MKB?

13-11-2018 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Welke leverancier maakte de meest innovatieve producten voor het MKB?

Welke software- of hardwareontwikkelaar was het meest innovatief als het gaat om nieuwe, slimme oplossingen die vooral geschikt zijn voor kleine en middelgrote bedrijven? Wie mag zich MKB Innovator of the Year 2018 noemen?

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

Axis Communications dankt zijn nominatie als MKB Innovator of the Year onder meer aan het succes van de AXIS Companion Mini. Volgens de Zweedse leverancier van beveiligingssystemen, netwerkcamera's en andere IP-netwerkoplossingen – in Nederland gevestigd in Capelle aan den IJssel – geeft deze camera ook kleine ondernemingen en organisaties toegang tot de nieuwste bewakingstechnologie. De Companion Mini is speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met de AXIS Companion Recorder, heeft varianten voor binnen- en buitengebruik en is aantrekkelijk geprijsd voor het MKB. De nieuwe camera's zijn tot 70 procent kleiner dan hun voorgangers, maar geven de beeldkwaliteit en betrouwbaarheid die het MKB van Axis-producten verwacht.

Ingenico ePayments is een payment provider die bij meer dan 50 duizend bedrijven in ruim zeventig landen het online en mobiele betalingsverkeer beheert en beveiligt. Ingenico staat vooral bekend om zijn flexibele oplossingen, ideaal voor ondernemingen in het MKB. Een goed voorbeeld is een recente business case bij het familiebedrijf Sneeboer Manufacturing, een leverancier van handgemaakt tuingereedschap die door de jaren heen uitgroeide tot mondiale speler. Met een grote mate van kennis op het gebied van internationale betalingen zorgde Ingenico ePayments ervoor dat klanten in de webshop van Sneeboer in elk land kunnen afrekenen met hun favoriete, maar vooral vertrouwde betaalmethode.

Lenovo is een wereldwijd opererend technologiebedrijf dat met slimme apparaten en een slimme infrastructuur het MKB een optimale gebruikerservaring geeft. De Chinese maker van computerhardware en consumentenelektronica – de grootste computerfabrikant ter wereld naar marktaandeel – produceert een breed portfolio van producten, waaronder smartphones, tablets, pc's, workstations en oplossingen voor datacenters. Lenovo wil met zijn technologie gebruikers productiever maken. De nominatie voor deze award hangt nauw samen met nieuwe producten als Smart Office voor videoconferencing en ThinkShield voor een complete security op clients. Lenovo werkt bovendien aan de verdere ontwikkeling van technologieën als artificial intelligence en virtual reality.

Netgear Nederland scoorde in 2018 met Netgear Insight Management, een vooruitstrevende manier om netwerken in een oogwenk te detecteren, configureren en beheren vanuit een app of via de Insight Cloud Portal. Volgens de Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur is Insight ideaal voor organisaties in het MKB, die zich niet druk willen maken over de werking van hun netwerk. Voor partners die leveren aan (onder andere) het MKB heeft Netgear Insight Pro, waarmee zij de netwerken van hun klanten centraal kunnen beheren, configureren en zelfs installeren. Een dergelijke Networking-as-a-Service is hierdoor niet langer voorbehouden aan alleen de grotere netwerkleveranciers die leveren aan grootzakelijke ondernemingen.

Ricoh en Tech Data zijn samen genomineerd vanwege hun Smart Print&Connect Portal. Met deze portal, een vorm van managed print services, verdienen ICT-dienstverleners gemakkelijk geld met printing, maar zonder investeringen in de backoffice. Het is een laagdrempelige entree in de wereld van printing, bedoeld voor resellers die weinig weten van printing, maar wel klanten hebben die om printing vragen. De portal is een totaalpakket van hardware, supplies en service, dat resellers het werk, zoals plaatsing van apparaten en vervanging van toners, zoveel mogelijk uit handen neemt. Ook de facturering – uit naam van de reseller zelf – gebeurt eenvoudig via de portal.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards