VMworld 2018 Europe: een terugblik met VMware en partners

13-11-2018 | door: Blogger

VMworld 2018 Europe: een terugblik met VMware en partners

Ook dit jaar was ITQ met een groot gezelschap aanwezig in Barcelona voor de Europese versie van VMworld. VMworld Europe is een 4-daags event, georganiseerd door VMware met in totaal 13.000 aanwezigen (klanten en partners). Dit event geeft de mogelijkheid om kennis uit te wisselen, kennis te maken met nieuwe technologische innovaties en om te netwerken. VMworld bevat de juiste ingrediënten voor iedereen: van techniek (voor de engineers en consultants) tot visie en strategie (voor architecten en IT Managers). Voor ITQ is het een must om bij te blijven bij alle nieuwe innovaties op het gebied van VMware waardoor er gekozen is om met een groot gezelschap naar Barcelona af te reizen.

De rode draad van dit event was de “digitale transformatie”: de evolutie van technologie op de huidige markt die van invloed is op de manier hoe wij communiceren en met elkaar zakendoen. De digitale transformatie biedt kansen voor bedrijven doordat zij dichter bij hun klanten kunnen komen waardoor zij sneller aan de wensen van de klant kunnen voldoen. Dit vereist wel dat deze bedrijven veelal hun bedrijfsstrategie moeten wijzigen en dat zij de evolutie van de techniek moeten kunnen bijbenen, anders worden zij achterhaald waardoor zij uiteindelijk hun bestaansrecht zullen verliezen.

Kortom: door bij te blijven met de digitale revolutie wordt hun bestaansrecht gerechtvaardigd: VMworld biedt dan ook alle mogelijkheden voor hen die de digitale transformatie omarmen en biedt daarmee een solide basis richting de toekomst.

Dit jaar viert VMware hun 20-jarig bestaan en waar zij initieel groot zijn geworden door servervirtualisatie technologie, groeit de naamsbekendheid van VMware nu ook op andere gebieden, waaronder End-User Computing, Software-Defined Datacenters, Multi-Cloud en Cloud-Native oplossingen.

Tijdens het event komen dan ook alle gebieden ruimschoot aan bod middels de honderden break-out-, meet-the-expert sessies en hands-on labs. VMware’s visie werd gedeeld tijdens showcase keynotes en VMware Partners kregen de mogelijkheid om informatie te delen op de Solution Exchange.

Hoogtepunten van dit jaar waren vooral gericht op Multi-Cloud en Cloud-Native oplossingen, gebieden waar momenteel een enorm tractie vanuit de markt plaatsvindt: VMware kondigde de overname van Heptio aan en zij kondigde de intensivering met hun partner IBM aan waarmee een nieuwe mission critical Public Cloud wordt gerealiseerd. Ook werden de in-product integratie voor AWS-diensten op VMware op AWS én de Public Cloud variant van Pivotal Cloud Service (VMware Cloud PKS) aangekondigd.

ITQ behoort tot de “elite” club van VMware Partners als het o.a. gaat om Pivotal Cloud Services (PKS) en Multi-Cloud (VMware on AWS). VMworld heeft voor hen bewezen dat zij op de goede weg zijn, zodat zij hun klanten goed kunnen adviseren over deze onderwerpen.

Door: Dennis Lefeber, ITQ, een VMware Partner

Dennis Lefeber (1981) is energiek, kritisch en inspirerend, hij ziet het als zijn missie om zijn technische kennis te combineren met zijn blik op hedendaagse bedrijfsvoering waarmee hij klanten kan ondersteunen tijdens de “digitale transformatie”. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring binnen alle facetten van datacenter infrastructuren van o.a. VMware, Cisco, Dell, HPE, NetApp en Microsoft en werkt nu VMware Consultant bij ITQ Consultancy B.V. Tegenwoordig is hij volledig gespecialiseerd op Software Defined Datacenters, Multi-Cloud en virtualisatie op basis van VMware oplossingen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud