Amstelveen College en HP openen medialab op middelbare school

13-11-2018 | door: Redactie

Amstelveen College en HP openen medialab op middelbare school

HP opent in samenwerking met De Rekenwinkel en het Amstelveen College het eerste onderwijskundig medialab van Nederland. De drie partijen slaan de handen ineen voor de realisatie van een multifunctioneel lab waarin de toepassingen van Virtual Reality, Immersive Computing, Robotica, 3D en pc’s geïntegreerd worden in het onderwijscurriculum. Komend schooljaar zullen elf brugklassen, ondersteund met lesmateriaal van De Rekenwinkel, verschillende colleges en workshops volgen in het lab.

Het Amstelveen College is hiermee een voorloper op het gebied van digitaal onderwijsbeleid waarbij het gebruik van een laptop een centrale rol speelt. Daarnaast bestaat het onderwijsprogramma uit het vak digitale letteren en zullen er in het nieuwe medialab onder andere 3D-lessen gegeven worden. Het medialab wordt ingezet ter ondersteuning van de excellentieprogramma’s van vakclusters gamma, beta en kunsten.

Voorzitter Voortgezet Onderwijs Raad (VO-Raad) Paul Rosemöller en Anke de Peuter, rector-bestuurder van het Amstelveen College openden het medialab samen met de leerlingen van het Amstelveen College. Tijdens diverse workshops hebben vakgenoten samen met onderwijsexperts gezamenlijk gebrainstormd hoe onderwijs en technologie elkaar verder versterken.

Paul Rosemöller: “De kwaliteit van het Voortgezet Onderwijs is goed en we streven altijd naar beter. We moeten onszelf uitdagen daar voortdurend mee bezig te zijn. Daarbij kunnen we denk ik nog meer de kinderen zelf betrekken bij het vormgeven van het onderwijs. Zodat zij ons helpen nog beter en leuker onderwijs aan te bieden.”

Rob Idink, Managing Director HP Nederland, is enthousiast over de opening van het lab: “Technologie speelt een steeds belangijker rol bij het vormgeven van onze samenleving. Kinderen al op jonge leeftijd helpen zich technologie eigen te maken is belangrijk voor hen, en voor onze samenleving als geheel. De introductie van dit medialab laat zien hoe Nederlandse middelbare scholen hun leerlingen kunnen stimuleren en uitdagen op het gebied van technologie.”

In het medialab

Het medialab heeft de beschikking over 4 volledige VR sets, 6 HP Sprouts, 128 laptops, 2 3D printers, 1 HP SLS 3D scanner en een grote verzameling robotica en aanverwante producten. De Rekenwinkel heeft deze samen met het Amstelveen College geïmplementeerd en toegerust met de nodige lespakketten en ondersteuning.

Het Medialab vormt het hart van het onderwijskundig concept van het Amstelveen College: eigentijds onderwijs met maatwerk voor iedere leerling en met ondersteuning van digitale leermiddelen. We zetten moderne media in om onze leerlingen optimaal voor te bereiden op een toekomst in een steeds internationaler wordende samenleving, waarbij het gebruik van digitale hulpmiddelen niet meer is weg te denken. Alle leerlingen in leerjaar 1 en 2 hebben ook een laptop die op school en thuis wordt gebruikt naast boeken en tijdschriften. Het Amstelveen College staat voor blended-learning.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware