Redactie - 13 november 2018

Oracle onthult nieuwe HPC-oplossingen in de cloud

Oracle heeft de beschikbaarheid aangekondigd van nieuwe bare metal Oracle Cloud Infrastructure-compute-instanties om bedrijven te helpen bij het uitvoeren van verschillende prestatiegevoelige workloads, zoals kunstmatige intelligentie (AI) of technische simulaties, in de cloud.

Deze nieuwe exemplaren maken deel uit van het nieuwe "Clustered Network" van Oracle, dat klanten toegang geeft tot een RDMA-netwerk met lage latency en hoge bandbreedte. Oracle biedt grote organisaties nu een complete set oplossingen voor elke high performance computing (HPC) -workload, waarmee bedrijven kunnen profiteren van de voordelen van moderne cloud computing terwijl ze kunnen genieten van prestaties die vergelijkbaar zijn met lokale rekenclusters tegen een kost die logisch is voor hun ondernemingen aldus Oracle.

Ondernemingen overwegen volgens Oracle al jaren een overstap naar de cloud vanwege hun verouderde HPC-workloads, maar konden dit niet doen vanwege het ontbreken van een hoogperformant cloudaanbod of economische redenen waardoor het te duur zou zijn om in de cloud te worden uitgevoerd. Organisaties hebben moeite om een ??cloud te vinden die nieuwe werkbelastingsvereisten kan ondersteunen, terwijl ze kostenbesparingen en flexibiliteit realiseren die voldoen aan bedrijfsdoelen en algemene technologische visie. Met het nieuws van nu hebben organisaties eindelijk een goedkoop pad om hun on-premises HPC-werklasten naar de cloud uit te breiden zonder in te boeten op de prestaties zo beweert oracle.

"HPC is te weinig geïnvesteerd in de cloud vanwege een gebrek aan hoogwaardige netwerken (RDMA) en onaantrekkelijke prijs / prestaties. We hebben naar onze klanten geluisterd en de afgelopen paar jaar heeft Oracle zich gericht op het verbeteren van hoogwaardige bare-metal-producten, zoals geclusterde netwerken, om klanten op locatie de opties te bieden die ze nodig hebben om hun HPC-werklasten in de cloud uit te breiden, "Zei Vinay Kumar, vice president, Product Management & Strategie, Oracle Cloud Infrastructure. "Onze groeiende samenwerking met vertrouwde leveranciers helpt Oracle Cloud Infrastructure verder uit te breiden en de beste prestaties te bieden tegen de laagste kosten voor de workloads die klanten echt nodig hebben om uit te breiden naar de cloud."

Met Oracle's Clustered Network-aanbod op datacenter-niveau, zegt Oracle een geheel nieuwe set van use-cases en workloads te hebben geopend waarmee bedrijven de kracht van cloud computing kunnen benutten, variërend van auto-ongevalsimulaties in automotive en DNA-sequencing in de gezondheidszorg tot reservoir simulatie voor olie-exploratie. Organisaties kunnen nu eerder gebruiksscenario's buiten hun bereik inzetten, zoals het gebruik van gegevens uit hun Oracle-database en geavanceerde NVIDIA Tesla GPU's om Neural Network AI-trainingen uit te voeren en direct waarde toe te voegen aan hun gegevens, zo meldt Oracle.

Het nieuwe aanbod wordt aangedreven door hoogfrequente Intel Xeon schaalbare processors en Mellanox's krachtige netwerkinterfacecontrollers. Al meer dan 25 jaar werken Oracle en Intel nauw samen om oplossingen van ondernemingsklasse aan hun klanten te bieden. Deze nieuwe toevoeging completeert de uitgebreide set van Oracle-infrastructuuroplossingen voor het volledige scala van CPU- en NVIDIA GPU-gebaseerde HPC-werklasten, waarmee klanten gestroomlijnde en goedkopere toegang krijgen tot gespecialiseerde aanbiedingen in de cloud. Oracle Cloud Infrastructure biedt nu een compleet assortiment HPC-workloads, waaronder het enige bare-metaal Infrastructure-as-a-Service (IaaS) -aanbod op de markt met RDMA.

Deze nieuwe HPC-exemplaren met geclusterde netwerken worden aangeboden in Oracle-regio's in de Verenigde Staten en de EU tegen $ 0,075 per kernuur, een besparing van 49 procent op basis van om-en-door te vergelijken met andere cloudproviders op de markt.

Bovendien zullen deze mogelijkheden ook worden uitgebreid voor Oracle's onlangs aangekondigde ondersteuning voor het NVIDIA HGX-2-platform op Oracle Cloud Infrastructure. Klanten kunnen profiteren van geclusterde netwerken als onderdeel van de volgende generatie NVIDIA Tensor Core GPU's, waarmee ze grootschalige GPU-workloads zoals AI en deep learning kunnen openen, aldus Oracle.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!