Redactie - 13 november 2018

Talend koopt Self-Service Cloud Data integratie specialist Stitch

Talend koopt Self-Service Cloud Data integratie specialist Stitch image

Talend koopt voor 60 miljoen dollar Stitch, een speler in de data-integratiemarkt. Stitch biedt een service voor het verplaatsen van gegevens van populaire bronnen naar toonaangevende cloud datawarehouse-platforms.

De overname geeft Talend zowel een sterke oplossing voor de markt voor cloud-datawarehouses als een wrijvingsloze verkoopbeweging om nieuwe cloudklanten efficiënt te bereiken aldus de twee partijen. "Stitch is een geweldige toevoeging die ons een overtuigend aanbod op de markt biedt voor eenvoudige integratie met selfservice voor cloudgegevensmagazijnen", aldus Mike Tuchen, CEO van Talend. "Bovendien zijn we van mening dat Stitch zal werken als een efficiënte manier om op hoog volume nieuwe cloudklanten aan te schaffen aan wie we onze geavanceerde cloudoplossingen voor gegevensintegratie, transformatie, opschonen, voorbereiden en catalogiseren kunnen aanbieden."

Terwijl bedrijven standaardiseren hoe ze de cloud gebruiken voor analyses, moeten gebruikers cloudopslagmagazijnen en gegevensmeertjes steeds sneller laden aldus Talend. De meeste afdelingen en kleine bedrijven missen de bandbreedte en soms de vaardigheden om bestaande oplossingen te gebruiken, waardoor vertragingen ontstaan die leiden tot gemiste kansen en slechte klantervaringen. Stitch, dat zal worden omgedoopt tot Stitch Data Loader, overwint deze reeks uitdagingen door een bredere populatie van gebruikers, waaronder data scientists, data- en businessanalisten en ingenieurs, in staat te stellen gegevens te laden zonder te vertrouwen op data-integratiespecialisten.

"Talend is een ideale pasvorm voor Stitch. Hun producten vullen de onze aan, en ze delen een vergelijkbare cultuur- en marktvisie, "zei Jake Stein, mede-oprichter en CEO, Stitch. "De overstap naar de cloud en datagedreven zaken veranderen de integratiemarkt en brengen nieuwe gebruikers met verschillende behoeften. Met de combinatie van Talend en Stitch geloven we dat we de enige leverancier worden die alle niveaus van de markt en alle gebruikers van cloudanalyses kan bedienen. "

Naast het verbeteren van de productportfolio van Talend, wordt verwacht dat de acquisitie de waardepropositie van Talend voor cloudecosysteempartners, waaronder datawarehouse-partners zoals AWS, Azure, Google en Snowflake, zal versterken. "Snowflake is verheugd dat twee van onze partners hun krachten bundelen", zei Snowflake CEO, Bob Muglia. "De combinatie van Talend en Stitch biedt Snowflake-klanten enkele van de breedste mogelijkheden voor gegevensintegratie en helpt hen met het verplaatsen van hun werkladingen naar Snowflake met vertrouwen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!