Witold Kepinski - 13 november 2018

KPN kondigt verdere wijzigingen in managementstructuur aan

KPN heeft verdere wijzigingen aan in haar managementstructuur, naast de aangekondigde wijzigingen op 28 augustus 2018 en 1 oktober 2018.

Babak Fouladi zal worden benoemd tot lid van de nieuw opgerichte uitvoerende managementfunctie van Chief Technology & Digital Officer (CTDO). De CTDO-rol is gecreëerd om te reageren op steeds sneller veranderende technologieën en de digitalisering van processen en services. Babak Fouladi, momenteel Group Chief Technology and Information Officer bij MTN Group, heeft een bewezen staat van dienst in de technologie en de telecommunicatie-industrie. Hij neemt de verantwoordelijkheid op zich voor alle technologische ontwikkelingen en prestaties van de systemen en netwerkinfrastructuur van KPN. De benoeming gaat in op 4 december 2018, onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad.

Hilde Garssen zal worden benoemd tot Chief People Officer, met ingang van 10 december 2018. Zij volgt Erik van 't Hof op, die deze rol tijdelijk op zich nam en nu zal worden benoemd tot EVP Leadership, Talent & Culture. Hilde levert een schat aan ervaring in het creëren van een goed presterende cultuur, het uitbouwen van een mensenstrategie gericht op het ontwikkelen van talenten op alle niveaus en het stimuleren van medewerkersbetrokkenheid.

Babak Fouladi en Hilde Garssen zullen toetreden tot het bestuur van KPN en beiden zullen rapporteren aan Maximo Ibarra, CEO van KPN.

Maximo Ibarra, CEO van KPN: "We zijn verheugd om Hilde en Babak te verwelkomen bij KPN. Ik heb er alle vertrouwen in dat hun uitgebreide staat van dienst op het gebied van technologie, netwerken en people management, en hun leiderschap, strategische en operationele expertise nieuw denken zullen stimuleren. Hun expertise is van grote waarde, omdat we een getalenteerd en divers personeelsbestand blijven aantrekken, ontwikkelen en behouden om de zich ontwikkelende behoeften van ons bedrijf te ondersteunen. Dit schept een solide basis om de succesvolle uitvoering van onze strategie te versnellen. "

KPN anticipeert ook op een toenemende behoefte aan het coördineren en beheren van relaties met alle externe belanghebbenden op het niveau van de Raad van Bestuur. Als gevolg hiervan neemt Joost Farwerck, lid van de Raad van Bestuur en COO, nu de verantwoordelijkheid op zich voor Regulatory & Public Affairs. In deze functie zal Joost de belangen van KPN behartigen tegenover de overheid, politieke en regelgevende doelgroepen en andere relevante belanghebbenden in Nederland, zoals grote klanten en verkopers. Joost neemt ook verantwoordelijkheden voor New Business op zich, terwijl hij verantwoordelijk blijft voor zowel Wholesale als Joint Ventures & Strategic Partnerships. Eerder was Joost verantwoordelijk voor de implementatie van de operationele en netwerkstrategie van KPN en voor de wholesale-strategie van KPN. Deze wijzigingen zijn van kracht vanaf 4 december 2018.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!