Redactie - 13 november 2018

Van voice naar business-integratie

Van voice naar business-integratie image

Voor alles is er een eerste keer. Zo ook voor het Businesscom Partner Event, dat op dinsdag 6 november in de voormalige Techtempel Evoluon in Eindhoven plaatsvond.

Expo

BusinessCom staat bekend als one-stop-shop distributeur en operator van het telecom cloudplatform My-Connect. Het platform draaide in eerste instantie alleen puur op de Mitel/Telepo motor, maar tijdens het event onthulde BusinessCom ook een Unify variant bestaande uit My-Connect OpenScape Cloud en My-Connect Circuit. De aandacht werd grotendeels gevestigd op Unify en Mitel die zowel op de stevige expo als in de plenaire sessies goed vertegenwoordigd waren. In de expo waren nog tal merken aanwezig met hun laatste innovaties. Fabrikanten als Jabra, Gigaset Pro, NETGEAR, Ascom, ClearVox en Pridis hadden allemaal een eigen stand waarin het de hele dag gezellig druk was.

Opening: fit voor de toekomst

De opening van het event werd verzorgd door directeur Pieter van Eldonk die net als de dagvoorzitter Pauline de Wilde volop in de sport actief is. Tijdens de introductie liet hij weten net als BusinessCom fit te zijn voor de toekomst: “Onze omzet is in de afgelopen twee jaar verdubbeld en wij zijn klaar voor meer. Uiteraard kunnen we die groei alleen realiseren met en dankzij onze resellers. Die band versterken we onder meer door meer service te verlenen. Zo zijn wij sinds dit 2017 als enige B2B distributeur op werkdagen ’s avonds tot tien uur en op zaterdag open. Daarmee voldoen we duidelijk aan een behoefte, want van die ruimere openingstijden wordt goed gebruik gemaakt. Het gaat erom hoe je zaken met elkaar oplost. Daar staan wij voor. En dan dit event. We vonden het tijd – zonder arrogant te worden – om eens wat groter uit te pakken. En dat hebben we vandaag, hier met dit event toch wel neer kunnen zetten. Uiteraard ben ik daar trots op. Ik hoop dan ook dat onze businesspartners naast veel food for thought ook met veel contact met elkaar en met onze sponsors kunnen maken. Business is people, people is business en dat vullen we hier vandaag dan ook in.“

Discussies, awards en hilariteit

In de ochtend gaven zowel Mitel als Unify toelichting op de nieuwste toevoegingen en wijzigingen binnen het My-Connect platform en konden de aanwezige resellers/ MSP’s zo hun kennis op peil brengen. In de middag mocht Lawaaimaker Richard Bordes de boel een beetje opschudden met twee ‘huiskamersessises’ onder de namen Changing Voices en Changing Business. Dat deed hij door vertegenwoordigers van Mitel, Unify, Jabra, NETGEAR en Gigaset Pro naast elkaar op de bank te zetten voor levendige en interactieve discussies. Vervolgens werden de My-Connect awards uitgereikt aan Westers Telecom (best vertical approach), Telecom Service Groep (best upcoming reseller), 2invision (best project) en ZG Telecom (best reseller). Zo werd het een inspirerende dag met als afsluiting een hilarische presentatie van cabaretier Vigo Waas en een uitgebreid walking dinner.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!