Zwitserse cryptocurrency-bank SEBA verwacht snel bankvergunning te krijgen

14-11-2018 | door: Redactie

Zwitserse cryptocurrency-bank SEBA verwacht snel bankvergunning te krijgen

Er blijkt veel interesse te zijn vanuit de asset manager community voor de Zwitserse cryptocurrency-bank startup SEBA Crypto AG. Dit liet CEO Guido Bühler weten in een interview met het Zwitsers financieel blad Cash op 12 november.

De startup heeft al eerder een financieringsronde afgerond toen het in september van dit jaar zo’n $103 miljoen wist op te halen waarmee de crypto-bank werd opgezet. Volgens Bühler was het plan om de bank op te richten als een soort brug tussen de crypto en traditionele financiële wereld.

Bühler liet in het interview tevens weten dat SEBA in de eerste helft van 2019 haar bankvergunningen hoopt te verkrijgen via de Zwitserse regulator Financial Market Supervisory Authority (FINMA). Het verkrijgen van deze vergunning maakt het mogelijk crypto-handel en investeringdiensten aan te bieden aan andere banken en gekwalificeerde investeerders.

In lijn met de verdere groeistrategie van bedrijf laat Bühler weten dat SEBA nu een tweede financieringsronde ter waarde van $206 miljoen wil houden, ditmaal via een Initial Coin Offering (ICO). Volgens Bühler wil de bank ook een ‘custodian’ functionaliteit aanbieden.

FINMA blijft cryptocurrencies ondertussen beschouwen als een erg risicovolle investeringsklasse. Zo bleek eerder deze maand dat de regelgevende instantie strenge adviezen had verstrekt omtrent de Bitcoin-handel van banken: FINMA adviseerde in een vertrouwelijke brief dat banken hun risicodekking voor cryptocurrencies op zo’n 800% van de huidige marktwaardes moeten houden.

Toch lijkt dit SEBA niet af te schrikken. Zo liet Bühler weten dat de startup een agressieve groeistrategie aan wil houden; de bank hoopt zich te vestigen in alle grote financiële centra, beginnend met Zurich in 2019.

Auteur: Rico Engelbarts (foto). Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl

Terug naar nieuws overzicht