Red Hat OpenStack Platform biedt basis voor Linux containers en VMs
14-11-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Red Hat OpenStack Platform biedt basis voor Linux containers en VMs

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, introduceert Red Hat OpenStack Platform 14, de nieuwste versie van zijn schaalbare, cloud-native apps-ready Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossing. Red Hat OpenStack Platform 14 is gebaseerd op de OpenStack ‘Rocky’ community release. Het biedt nauwe integratie met Red Hat OpenShift Container Platform, het complete enterprise Kubernetes-platform, en ondersteunt Kubernetes voor enterprise OpenStack-implementaties.

In combinatie met mogelijkheden om het verbruik van bare-metal apparatuur te verbeteren en het automatiseren van implementaties te verbeteren, is Red Hat OpenStack Platform 14 bedoeld om een enkele infrastructuuroplossing aan te bieden die de basis legt voor traditionele, gevirtualiseerde en cloud-native workloads.

Het Red Hat OpenStack Platform is gebouwd op het Linux-platform en stelt ondernemingen in staat hun IT-infrastructuur te transformeren in een meer flexibele, efficiënte en innovatieve omgeving. De opzet is modulair en helpt bij het optimaliseren van IT-activiteiten voor bestaande traditionele applicaties, en vormt tegelijkertijd de basis voor het ontwikkelen en implementeren van cloud-native applicaties, aldus Red Hat.

Enterprise Kubernetes-integratie met Red Hat OpenShift Container Platform

Naarmate de overstap naar containers en cloud-native applicaties voor bedrijven een belangrijk onderdeel wordt van digitale transformatie-strategieën is het voor IT-teams noodzakelijk om enterprise Kubernetes effectief te kunnen inzetten en opschalen op OpenStack. Om aan deze uitdaging tegemoet te komen, kan Red Hat OpenStack Platform 14 niet alleen het Red Hat OpenShift Container Platform hosten, maar ook de essentiële vereisten voor provisioning en schaalbaarheid voor Red Hat's enterprise Kubernetes platform automatiseren.

Deze mogelijkheden zijn:

Geautomatiseerde provisioning van bare-metal en virtuele infrastructuurbronnen voor Red Hat OpenShift Container Platform op Red Hat Enterprise Linux-nodes, biedt organisaties die willen overstappen op cloud-native workloads op bare metal een uniforme cloud-oplossing voor zowel container- als gevirtualiseerde workloads.

Het geautomatiseerd inzetten van productie-ready, high-availability Red Hat OpenShift Container Platform-clusters, zorgt voor een continu proces van activiteiten zonder een single point of failure.

Geïntegreerde netwerkfunctionaliteit maakt het mogelijk dat containergebaseerde OpenShift- en virtuele OpenStack-workloads van dezelfde tenant met hetzelfde virtuele netwerk (Kuryr) verbonden kunnen worden, wat de prestaties van de architectuur verbetert.

Geautomatiseerd gebruik van ingebouwde OpenStack-load balancer-services voor front-end containergebaseerde workloads.

Gebruik van ingebouwde OpenStack-object storage om container-registries efficiënt te hosten.

Verder biedt Red Hat OpenStack Platform 14 op director-based scale-out en scale-in Red Hat OpenShift-nodes, waarmee bedrijven resources kunnen uitbreiden of inperken zodra de workload-vereisten veranderen. Dit helpt de verwerkingsefficiëntie te verbeteren zonder dat dit het vermogen beperkt om nieuwe oplossingen, diensten of bedrijfstakken te evalueren.

Uitgebreid Red Hat OpenStack Platform-beheer voor bare metal nodes

Het laten draaien van nieuwe workloads op bare-metal servers biedt bedrijven de mogelijkheid om volledig gebruik te maken van de kracht van moderne hardware. Om beter aan deze behoefte te voldoen, biedt Red Hat een consistente beheerervaring voor zowel gevirtualiseerde als bare metal-nodes.

Met het Red Hat OpenStack-platform voor bare metal kunnen IT-teams nu cloud-native workloads, zoals workloads die op Red Hat OpenShift Container Platform draaien, naar bare-metal servers verplaatsen op een beheerde, consistente manier. Dit leidt tot verhoogde snelheid en verbeterde agility, zonder dat hiermee controle of stabiliteit wordt opgeofferd. Als onderdeel hiervan automatiseert de integratie van Ansible-netwerken met bare metal-provisioning de herconfiguratie van netwerkswitches om een goede tenant-isolatie te waarborgen.
Daarnaast kan Red Hat OpenStack Platform op bare metal gecombineerd worden met een hardwarecertificeringsprogramma, wat een eenvoudige, goedkope aanschafoptie en het vertrouwen biedt dat de hardware betrouwbaar functioneert.

Vereenvoudigde Red Hat OpenStack Platform-implementaties met Red Hat Ansible Automation

Red Hat OpenStack Platform 14 breidt de integratie met Red Hat Ansible Automation verder uit, waardoor het implementatieproces nog eenvoudiger wordt dan in eerdere versies. IT-operations-teams kunnen nu een voorvertoning krijgen van een Red Hat OpenStack-platform, voordat die live gaat, zodat ze problemen beter kunnen identificeren en oplossen. Tijdens het implementatieproces zelf wordt extra zichtbaarheid geboden, waardoor fouten en herstelopties sneller geïdentificeerd kunnen worden, inclusief de mogelijkheid om implementatiestappen te herhalen en indien nodig opnieuw toe te passen.

Red Hat OpenStack Platform-implementaties met Red Hat Ansible Automation

Red Hat OpenStack Platform 14 breidt de integratie met Red Hat Ansible Automation verder uit, waardoor het implementatieproces nog eenvoudiger wordt dan in eerdere versies. IT-operations-teams kunnen nu een Red Hat OpenStack-platform bekijken voordat het live gaat, zodat ze problemen beter kunnen identificeren en oplossen. Tijdens het implementatieproces wordt extra zichtbaarheid geboden, waardoor sneller faalpunten en herstel kunnen worden geïdentificeerd, inclusief de capaciteit om herhaalde implementatiestappen te herhalen en opnieuw toe te passen, indien nodig.

De nieuwste versie van het IaaS-platform van Red Hat biedt ook nieuwe, verbeterde en nieuwe functies, waaronder:

Processor-schaalbaarheid voor nieuwe en extreme workloads zoals kunstmatige intelligentie (AI) en grafische rendering via een technologiepreview van de NVIDIA GRID Virtual PC (vPC)-mogelijkheden. Dit maakt het delen van NVIDIA GPU's over virtuele machines en applicaties mogelijk, waardoor het eenvoudiger wordt om resources te schalen om aan de eisen van intensieve applicaties tegemoet te komen.

Verbeterde opslagbeschikbaarheid, beheer, datamigratie en beveiliging door verbeterde integratie met Red Hat Ceph Storage, inclusief de mogelijkheid om hetzelfde Cinder-opslagvolume te delen over meerdere virtuele machines.

Toevoeging van een layer-onafhankelijke netwerkanalysetool die de validatie, documentatie en probleemoplossing van complexe virtuele netwerktopologieën vereenvoudigt (Skydive, Tech Preview).

Ondersteuning van meerdere architecturen

Er is geen one-size-fits-all implementatie voor enterprise IT. Elke organisatie moet een specifieke mix van hardware, infrastructuursoftware en eindgebruikersapplicaties selecteren die het beste aansluit bij zijn unieke behoeften. Red Hat blijft zich inzetten om de klant meer keuze te bieden met Red Hat OpenStack Platform 14, dat om die reden niet alleen wordt ondersteund op x86-hardware, maar ook op IBM POWER-systemen.

Red Hat OpenStack Platform, in combinatie met het open source leiderschap van Red Hat, helpt IT-teams in verschillende sectoren door een consistente ervaring te bieden voor alle diensten, ondersteuning, consumptiemodel en lifecycle beheer. Honderden klanten vertrouwen op Red Hat OpenStack Platform voor alle implementaties van hun hybride en private clouds, waaronder BBVA, Lotte Data Communications, Tata Communications, Massachusetts Open Cloud, Duke Health, Oak Ridge National Laboratory, Cathay Pacific en IAG.

Red Hat OpenStack Platform wordt ondersteund door een robuust ecosysteem van partners, waaronder grootzakelijke bedrijven als Dell EMC, Intel, Lenovo, NetApp en Rackspace en telecombedrijven zoals Cisco, Ericsson, Huawei, NEC en Nokia.

Beschikbaarheid
Red Hat OpenStack Platform 14 zal in de komende weken beschikbaar zijn via de Red Hat Customer Portal en als een onderdeel van zowel Red Hat Cloud Infrastructure als Red Hat Cloud Suite.

Terug naar nieuws overzicht
Software