Witold Kepinski - 14 november 2018

HPE Datacenter Care services voor business partners uitgebreid

HPE Datacenter Care services voor business partners uitgebreid image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert voor zijn business partners nieuwe operationele mogelijkheden voor HPE Datacenter Care waarmee klanten hun IT-omgevingen van de edge tot de cloud kunnen transformeren en optimaliseren, en bovendien complexe IT-omgevingen vereenvoudigen. Bedrijven kunnen hierdoor resources vrijmaken voor onder andere innovatie.

CIO's en IT-managers zijn continu op zoek naar flexibele IT-oplossingen en -diensten om klantervaringen te verbeteren en de organisatie competitiever te maken. Snel handelen is een must, maar organisaties hebben vaak te maken met IT-omgevingen van verschillende leveranciers en clouds en een breed scala aan bedrijfskritische applicaties. Het beheer van deze complexe omgevingen is een intensieve en uitdagende taak voor IT-afdelingen en er gaat veel tijd zitten in het oplossen van problemen en updates, in plaats van innovatie.

HPE Datacenter Care managet wereldwijd zo’n 4000 datacenters en is toonaangevend in de markt. HPE Datacenter Care helpt organisaties bij het runnen van hun IT-activiteiten door de dagelijkse taken te optimaliseren, technologiemanagement te integreren en te stroomlijnen naar een wendbaarder cloudachtig model. HPE Pointnext-experts werken samen met de klant om advies te geven en aanbevelingen te doen voor vernieuwende plannen, waarbij risico's worden verminderd en de operationele efficiëntie centraal staat. Daardoor kan het personeel zich concentreren op belangrijke IT-innovatieprojecten.

HPE Datacenter Care biedt de oplossing voor een breed scala aan routinetaken, van het stabiliseren en automatiseren van IT-omgevingen tot het stroomlijnen van de service delivery. Om de meetbare resultaten die met deze service worden geleverd te monitoren en te volgen, heeft HPE in 2018 een IDC-analyse van klanten laten uitvoeren. Hieruit blijkt dat klanten significante voordelen behalen, waaronder 25 procent efficiënter IT-management, 70 procent minder ongeplande uitval en gemiddeld verdienen bedrijven binnen vijf maanden hun investering terug.

 

In samenwerking met klanten breidt HPE Datacenter Care uit met:

Back-upanalyse en preventie van dataverlies 

Hiermee kunnen organisaties hun data back-upprocessen en -procedures door middel van analyses evalueren en ontdekken wat de bedrijfsimpact, de back-upeffecten en efficiëntie is. Door specifieke aanbevelingen te doen, helpt HPE klanten bij het voorkomen van dataverlies en vermijden van fiscale issues en issues op het gebied van klantloyaliteit en merkreputatie.

SAP HANA-migratie en business alignment

HPE Datacenter Care voor SAP HANA-omgevingen wordt nu uitgebreid met nieuwe proactieve mogelijkheden. Daarmee worden klanten geholpen bij het plannen van SAP HANA-migraties en het verbeteren van optimale beschikbaarheid en performance.

Microsoft Azure-configuratie en management

Op basis van HPE Pointnext’s capabilities om Microsoft Azure-omgevingen te bouwen, implementeren en beheren, zowel on-premise als in de Azure publieke cloud, biedt HPE met HPE Datacenter Care nu permanente monitoring en operationele ondersteuning van de hybride omgeving.

Performanceoptimalisatie 

HPE Datacenter Care kan IT-teams ook helpen bij het bereiken van de beste performance van edge tot cloud. Dit door de bron van performanceknelpunten te identificeren en specifieke acties voor te stellen om workflows beter aan te pakken en te optimaliseren.

Vermindering van bedrijfsrisico's en geavanceerde security

Met de nieuwe kwetsbaarheidsanalyseservices van HPE Datacenter Care zijn nieuwe mogelijkheden ontworpen om IT-afdelingen te helpen bij het identificeren van securityrisico's en risicostrategieën.

Automatisering voor routinematige IT-taken

IT is complex met technologiesilo's, legacy tools en workloads die zich zowel on-premise, in de cloud en aan de edge kunnen bevinden. De IT-automatiseringstools en -services van HPE Datacenter Care vereenvoudigen de dagelijkse routinetaken, het onderhoud en de provisioning van infrastructuur en applicaties.

Open source-voordelen met EnterpriseDB Postgres

HPE heeft uitgebreide ervaring met het migreren en het leveren van consultancy voor Open Source Postgres-databases in mission critical omgevingen. De nieuwe mogelijkheden van HPE Datacenter Care bieden klanten een uitgebreide set aan functies en technische ondersteuning voor EnterpriseDB-producten. Door gebruik te maken van ervaren HPE-migratieteams en -tools kunnen klanten migratiekosten besparen, vergeleken met wanneer ze dit intern zouden doen.

De geavanceerde mogelijkheden van HPE Datacenter Care kunnen worden aangepast om aan de specifieke behoeften van elke organisatie te voldoen en de gewenste resultaten te optimaliseren zo beweert HPE. "Het doel van HPE is om de digitale transformatie van klanten te versnellen door IT-activiteiten te moderniseren en de beste oplossingen te bieden. HPE Datacenter Care is gebouwd op de enorme expertise en IP, beschikbaar door onze (inter)nationale teams. Zij worden intrinsiek onderdeel van de IT-organisatie van de klant”, aldus Gerry Nolan, Worldwide Senior Director voor Operational Services, HPE Pointnext. "Met deze bekendmaking bieden we klanten de tools en mogelijkheden op innovaties te versnellen."

De nieuwe HPE Datacenter Care-verbeteringen zijn in sommige markten al uitgerold. Eind 2018 en begin 2019 is het beschikbaar voor meer klanten en partners. Meer informatie is te vinden op https://www.hpe.com/us/ nl / diensten / datacenter-hybride-services.html.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!