Cisco Partner Summit 2018 update met Edwin Kanis van Axians

Cisco Partner Summit 2018 update met Edwin Kanis van Axians

Cisco Partner Summit 2018 update met Edwin Kanis van Axians

Cisco Partner Summit 2018 update met Edwin Kanis van Axians

Cisco Partner Summit 2018 update met Edwin Kanis van Axians

Cisco Partner Summit 2018 update met Edwin Kanis van Axians

14-11-2018 | door: Witold Kepinski

Cisco Partner Summit 2018 update met Edwin Kanis van Axians

Edwin Kanis, Manager Marketing & Innovatie bij Axians Nederland, is aanwezig op de Cisco Partner Summit 2018 in Las Vegas. De redactie van Dutch IT-channel stelde aan Edwin Kanis enkele vragen over het event waar enkele tientallen Nederlandse partners aanwezig zijn.

Wat zijn voor de belangrijkste aankondigingen / ontwikkelingen op Cisco partner Summit 2018?

Tijdens de Cisco Partner Summit in Las Vegas heeft Cisco een aantal aankondigingen gedaan die met name het Software portfolio versterken en waar ‘multi-domain’ integration centraal staat on de wereld van hybryde cloud. Voor zowel datacenter netwerk, campus netwerk als WAN en IoT Edge onstaat er zo een volledig software gestuurd en ‘intend based’ netwerk.

Allereerst heeft Cisco de Catalyst 9200 aangekondigd. Dit is het kleine broertje van de 9300, welke geschikt is voor het MKB  en voor branche of remote offices, terwijl deze toch onderdeel uitmaakt van de network fabric aangestuurd door policies vanuit DNA Center.

Vervolgens is de Catalyst 9800 aangekondigd. De C9800 is het begin van de volgende generatie wifi en ook volledig gestuurd door DNA center. De software op deze appliance kan ook los gebruikt worden als Virtual Appliance op bijvoorbeeld Amazon maar ook embedded op bijvoorbeeld een C9200 of C9300 als access switch voor de Access Points. Feitelijk geeft dit enorm veel flexibiliteit in een hybride wereld. Daarnaast ben je in staat om Access Points gecontroleerd te upgraden (seamless upgrades) en is het nu ook hier mogelijk om encrypted malware te onderscheppen.

Wat uniek is dat Cisco hiermee hetzelfde programmeerbare OS doorvoert waardoor er nu een OS voor het hele netwerk ontstaat van switch tot wifi tot IoT device. Dit komt de security en user experience extreem te goede. Het mooie van deze gecombineerde oplossing is dat er een volledig Software Defined portfolio ontstaat, in nagenoeg alle domeinen.

Verassend is vooral de lancering van DNA SPACES. Het vervangende platform voor CMX rondom locatie gebaseerde services. Een portal waar data gebaseerd op regio, land, stad, gebouw of verdieping inzichtelijk gemaakt wordt. Ook deze oplossing is policy gestuurd, net als DNA Center en DNA Assurance. De omgeving is bedoelt voor bijvoorbeeld asset tracking, way-finding of marketing doeleinden. Het bevat een beacon manager en een AppStore waarin partners eigen Apps kunnen plaatsen.

Aansluitend spreekt Cisco voor de komend jaren grote verwachtingen uit voor Cisco Secure SD-WAN en zien we dat Cisco Umbrella (security) een integraal onderdeel is geworden van nagenoeg alle Software Defined platformen. Het mooie van deze  omgeving is dat machine learning is ingezet om bijvoorbeeld usage en consumptie te voorspellen.

De aankondigingen zijn hiermee volledig in lijn me de software strategie die Cisco twee jaar geleden heeft ingezet.

Cisco wil dat partner meer software abonnementen (application lifecycle management), services en security verkoopt. Hoe gaan jullie daarin mee?

Axians investeert al jaren in de opbouw van managed diensten en as-a-service diensten, software is daar een integraal onderdeel van. Cisco geeft aan de komende twee jaren het Software en Services portfolio sterk te willen vereenvoudigen, dat zal de as-a-service dienstverlening alleen maar ten goede komen. We zien dat we met veel klanten in een transitie zijn naar steeds meer flexibiliteit voorkomend uit de strategie van Cisco. Samen met onze klanten doorlopen we een reis naar een steeds meer schaalbare, flexibele en veilige infrastructuur.

Hoe loopt de business met Cisco intent-based networking, onder andere met de Cisco Catalyst 9000 en DNA Center?

De Catalyst 9000 kent in Nederland een enorme hoge adoptie, Cisco Nederland heeft hier ook een enorm actieve rol in. Axians is leidend in de implementatie hiervan en is heel vroeg ingestapt na een aantal inspirerende campagnes over ‘het netwerk wat je begrijpt!’.

Langzaam zien we ook de transformatie richting een policy gestuurde infrastructuur ingeleid worden waarin met name DNA center een belangrijke rol heeft maar waar altijd een goede security implementatie aan de basis ligt, doorgaans op basis van Cisco ISE. Hiervoor heeft Axians een mooie (managed) dienstverlening ontwikkeld.

Hoe loopt het Cisco VIP & Services programma voor jullie?

Cisco committeert zich volledig aan partners. Oliver Tuszik, de nieuwe senior VP partner organisatie, bevestigd dit ook nog even door Gerri Elliot (SVP Chief Sales and Marketing) er even aan te herinneren dat haar grootste salesforce nu voor haar in de zaal zit.

Door de enorme groei in software en software en services ziet Cisco de noodzaak het volledige services programma te transformeren de komende jaren. Voor Axians is dit enorm belangrijk omdat we het juist hier heel goed doen. De belofte is dan ook om dit samen met de partners vorm te geven en vooral focus te houden op eenvoud. Dit vertrouwen is er volledig!

Is het verder nog gezellig met de andere Cisco partners?

De Cisco Partner Summit is altijd een inspirerende omdat het volledige, en dit jaar vooral ook nieuwe, management team op het podium staat.  Het is daarnaast ook vooral ook een leerzame en gezellige week.

Vanuit Nederland zijn we met zo’n 20 man aanwezig, veelal concurrenten van elkaar, maar deze week vooral ook samen vak-idioten. Organisaties zoals Telindus, Avit, Vosko, Centralpoint en Axians gaan deze week hand-in-hand geleid door Edwin Prinsen en Daan de Groot van Cisco. Vanuit Axians zijn we daarnaast met 14 man aanwezig uit verschillende landen. Dit geheel levert een gezonde mix op van business meetings en sociale activiteiten.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware