Witold Kepinski - 15 november 2018

Bedrijven kiezen IBM voor Blockchain projecten

Bedrijven kiezen IBM voor Blockchain projecten image

IBM stelt vast dat blockchain-projecten in Europa steeds meer momentum krijgen. Dit wordt onder andere bevestigd door een recent IDC-rapport genaamd ‘Six Reasons Why Blockchain Will Follow a Unique Adoption Pattern in Europe’. In dit rapport meldt IDC dat investeringen in blockchain in Europa nu sneller groeien dan waar dan ook.

IBM zegt zelf ook meer nieuwe Blockchain projecten uit te rollen, zoals voor Telefonica, maar ook bestaande klantenprojecten die van proof-of-concept overgaan naar production pilots.

Voorbeelden van blockchain-projecten in Europa zijn:

Telefonica - blockchain POC om vertrouwen te versterken rondom internationale, mobiele roaming-gesprekken;

Centrale Bank Azerbeidzjan - digitale identiteit voor burgers die kan worden gebruikt door banken en overheidsdiensten;

S-Group - oplossing voor voedseltraceerbaarheid, met behulp van een QR-code op de verpakking;

PKO Bank Polski - geïmplementeerd om te voldoen aan de Europese Betalingsdienstenrichtlijn met betrekking tot digitale communicatie aan klanten;

De Central Securities Depository of Poland (KIR) - probeert individuele beleggers aan te moedigen actiever deel te nemen aan de stemming tijdens AVA's;

Comgo.io - bijhouden van de uitgaven door een NGO met behulp van een mobiele app, gebouwd op blockchain (voor transparantie).

IBM ziet vooruitgang in het gebruik van blockchain bij zowel grote ondernemingen als startups in verschillende sectoren. Deze zijn mede mogelijk gemaakt door de beschikbaarheid van IBM-services en goede ontwikkelaars in heel Europa, met als goed voorbeeld het IBM Client Innovation Center in Groningen, die blockchain-projecten doen voor klanten in binnen en buitenland, zoals We.trade.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!