Redactie - 19 november 2018

Fortinet voegt drie OT-leveranciers toe aan Technology Alliances-ecosysteem

Fortinet voegt drie OT-leveranciers toe aan Technology Alliances-ecosysteem image

Fortinet speler in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat er drie vooraanstaande specialisten op het gebied van operationele technologie (OT) zijn toegetreden tot zijn Technology Alliances-ecosysteem.

De drie specialistische leveranciers van oplossingen voor OT-beveiliging zijn RAD, Indegy en SecurityMatters. Zij voegen zich bij de reeds lang dienstdoende partner Nozomi Networks. De oplossingen van deze partners bieden verbeterd inzicht in het gebruik van OT-specifieke instructies en protocollen en voorzien de Fortinet Security Fabric van effectievere input te voorzien voor de beveiliging van deze omgevingen. Fortinet kan zijn functionaliteit voor het scannen op kwetsbaarheden en het toepassen van beveiligingsregels binnen OT-omgevingen daarnaast uitbreiden met mogelijkheden als deep packet inspection en contextgevoelige analyses.

De Security Fabric van Fortinet creeërt met API’s, Fabric Connectors en DevOps-scripts en -tools een open ecosysteem waarmee toonaangevende beveiligingsoplossingen van partners kunnen worden geïntegreerd. Deze aanpak draagt bij aan naadloze samenwerking tussen een divers scala aan beveiligingsoplossingen. Bedrijven kunnen daarmee de beveiliging, veiligheid en betrouwbaarheid van hun OT-omgevingen naar een hoger plan brengen.

Als gevolg van digitale transformatie worden fysieke systemen en IT-netwerken steeds hechter geïntegreerd binnen industriële netwerken en vitale infrastructuren. OT-omgevingen vragen om sterk geïntegreerde oplossingen die voorzien in netwerksegregatie en analysemogelijkheden. Dit is nodig om de veiligheid en betrouwbaarheid van fysieke processen en componenten te waarborgen en bescherming te bieden tegen nieuwe cyberbedreigingen die misbruik maken van uiteenlopende kwetsbaarheden binnen het groeiende aanvalsoppervlak.

Vincent Zeebregts (foto), country manager Fortinet Nederland: “Steeds meer bedrijven met OT-netwerken omarmen digitale transformatie. Dit resulteert in een steeds hechtere integratie van hun fysieke en digitale systemen. Als gevolg hiervan worden gevoelige productieomgevingen en vitale infrastructuren aan steeds meer beveiligingsrisico’s blootgesteld. Fortinet beschermt bedrijfskritische en gevoelige OT-omgevingen met de kracht van integratie. Zijn beveiligingsplatform Fortinet Security Fabric voorziet in geavanceerde en specialistische beveiligingsmechanismen die zijn ontwikkeld door ons groeiende netwerk van Fabric-Ready-partners.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!