Aerohive HiveManager Shortcuts biedt functie voor Amazon Alexa

20-11-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Aerohive HiveManager Shortcuts biedt functie voor Amazon Alexa

Aerohive Networks,, leverancier van zakelijke cloud-based netwerkoplossingen, lanceert Aerohive HiveManager Shortcuts. Dit is een nieuwe functie voor Amazon Alexa binnen HiveManager. De toevoeging van deze nieuwe functie volgt na diverse verzoeken van IT-afdelingen om het netwerkbeheer verder te vereenvoudigen en de efficiëntie willen vergroten.

Het enige dat IT-medewerkers nodig hebben voor het gebruik van Aerohive HiveManager Shortcuts is een apparaat met ondersteuning voor Amazon Alexa of een Alexa-app op een smartphone. Daarmee kunnen zij verbinding maken en zich authentiseren bij de HiveManager om gebruik te maken van op spraak gebaseerd netwerkbeheer. Het aantal gesproken opdrachten wordt voortdurend uitgebreid. Aerohive zorgt hiermee voor netwerkbeheer vanuit de cloud en zet hierbij tools als machine learning en kunstmatige intelligentie in. Dit leidt tot een drastische vereenvoudiging en optimale beveiliging van ruim 30.000 toegangsnetwerken wereldwijd.

Aerohive HiveManager Shortcuts gaat ondersteuning bieden aan ruim 100 specifieke opdrachten, zoals “stel een lijst op van gebruikers waarvoor de authenticatie bij het netwerk het afgelopen uur is mislukt”, en 15 stapsgewijze gesprekken, zoals:

inzoomen op de ervaring van een specifieke gebruiker tijdens een specifieke sessie of periode;
rapportage over de operationele efficiëntie van een netwerkcomponent op een specifiek tijdstip of in een bepaalde periode;
registratie bij het netwerk van apparatuur op basis van het serienummer en het daarop toepassen van vooraf gedefinieerde netwerk- en beveiligingsregels.

Gaby Kroet, Regional Sales Director Benelux bij Aerohive Networks: “Al geruime tijd vragen organisaties om een oplossing waarmee IT-medewerkers onderweg of op een andere locatie dan de werkplek eenvoudig informatie over gebruikers kunnen opvragen, netwerkanalyses kunnen uitvoeren en routinematige taken kunnen vervullen. Door middel van op spraak gebaseerd beheer van hun netwerkinfrastructuur maakt Aerohive dit mogelijk.”

Beschikbaarheid

HiveManager Shortcuts is vanaf eind november gratis beschikbaar voor gebruikers van HiveManager.

Terug naar nieuws overzicht
Security