Redactie - 19 november 2018

HPE SimpliVity bij leiders van ‘hyperconverged’

HPE SimpliVity bij leiders van ‘hyperconverged’ image

De markt voor hyperconverged infrastructuur (HCI) groeit razendsnel, zo stelt Forrester-analist Naveen Chhabra in The Forrester Wave: Hyperconverged Infrastructure, Q3 2018. Hij schaart HPE SimpliVity onder de leiders met deze vrij nieuwe technologie.

Dat hyperconverged zo populair is, komt volgens Chhabra door de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en het gebruiksgemak van deze apparatuur. Daarbij komt dat in slechts een paar jaar tijd belangrijke softwareleveranciers als Microsoft, SAP en Oracle ook de waarde van deze ontwikkeling inzien en hun programmatuur hebben laten certificeren voor HCI-platformen. Dit geeft vertrouwen in de markt.

Compute

Hij haalt de Wet van de toe- en afnemende meeropbrengsten aan. Deze beschrijft het verschijnsel dat door inschakeling van steeds meer eenheden variabele productiefactor bij een gegeven hoeveelheid van de vaste productiefactor de extra productie eerst toeneemt en na een bepaald punt afneemt. Dat geldt ook in het datacenter. Aanvankelijk merk je dat de prestaties toenemen na het toevoegen van meer compute- en/of opslagcapaciteit, maar op een gegeven ogenblik werkt die toename contraproductief. Met HCI, vanwege zijn grote schaalbaarheid, wordt dat punt van verminderde meeropbrengst aanzienlijk opgerekt.

Infrastructuur

De analist roemt de backup/recovery mogelijkheden van de HCI-servers van HPE SimpliVity en de LAN/WAN optimalisatie. Hij ziet dat na de overname van SimpliVity door HPE in 2017 de innovatiekracht op dit vlak is toegenomen. Hij verwacht dat die vernieuwing doorzet en hyperconverged een integraal onderdeel gaat vormen van het HPE-portfolio. Zoals dat nu al het geval is met HPE OneSphere. De combinatie zorgt ervoor dat de hyperconverged infrastructuur zich kan uitstrekken over on premise en meerdere clouds.

Bent u benieuwd hoe met hyperconverged infrastructuur kostenbesparingen kunt realiseren? Dit leest u in een recent interview met Quinston van Lierop, category manager bij HPE SimpliVity en verantwoordelijk voor de hyperconverged business binnen Noord Europa, en Gino D’Ippolito, country manager Data Center en Hybrid Cloud bij HPE.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!