CGI lanceert HotScan360 anti-witwasoplossing
19-11-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

CGI lanceert HotScan360 anti-witwasoplossing

CGI lanceert HotScan360. Daarmee zijn banken in staat duizenden betalingstransacties per seconde realtime te monitoren op anti-witwaspraktijken of andere frauduleuze activiteiten.

Tot voor kort hadden banken meerdere oplossingen nodig om te beoordelen of betalingen legitiem zijn. Dat kost uren of soms dagen. Met CGI HotScan360 hebben banken nu realtime inzicht in de legitimiteit zodat anti-witwaspraktijken en andere financiële criminaliteit direct getraceerd kunnen worden. Dit is het antwoord op geavanceerde en toenemende financiële criminaliteit en een scherpere focus van toezichthouders op het witwassen van geld. De CGI HotScan360 wikkelt nu al meer dan 5 biljoen USD aan betalingstransacties af in 40 landen over de gehele wereld.

De nieuwe CGI HotScan360 oplossing is een realtime risicomonitor die gebruik maakt van de meest geavanceerde machine learning technologie. De slimme anti-witwassoftware is een volledig geautomatiseerde oplossing die geavanceerde analyses maakt. Dankzij de schaalbaarheid van HotScan360 is een bank in staat enorme grote volumes aan transacties te verwerken. Het is een modulaire oplossing waarmee banken eveneens modules kunnen integreren in bestaande systemen of waar nodig kunnen weglaten. CGI HotScan360 voldoet aan de nieuwste wet – en regelgeving zoals PSD2, AVG en de SEPA vereisten voor ‘instant payments’.

Dirk de Groot, Business Unit Leader CGI Nederland: “In de digitale wereld van vandaag vinden elke dag miljarden financiële transacties plaats. Tegelijkertijd neemt cybercriminaliteit toe. Criminelen kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week overal ter wereld fraude imiteren. Daarbij zijn cybercriminelen veelal uit op financieel gewin. Digitalisering verhoogt het volume en de snelheid van transacties. Daarom zijn banken op zoek naar end-to-end oplossingen die transacties snel en veilig over het gehele proces kunnen monitoren.

CGI HotScan360 voldoet aan deze hedendaagse eisen van ons digitale tijdperk dankzij realtime monitoring en geavanceerde gegevensanalyses. Banken zijn hiermee in staat hun operationele kosten te verlagen.”

Met meer dan 11.000 experts in de bancaire dienstverlening verspreid over vijf continenten is CGI wereldwijd marktleider op het gebied van diensten en oplossingen ter bestrijding van financiële criminaliteit.

Terug naar nieuws overzicht
Software