Witold Kepinski - 16 november 2018

NetApp boekt meer omzet met all flash arrays

NetApp meldt zijn nieuwste financiële resultaten voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2019, dat eindigde op 26 oktober 2018. De omzet steeg met 7 procent naar 1,42 miljard dollar. De nettowinst steeg van 174 naar 241 miljoen dollar.

De financiële resultaten van NetApp overtreffen de verwachtingen van analisten. "Door focus en gedisciplineerde uitvoering heeft NetApp opnieuw sterke resultaten behaald in het tweede kwartaal." We hebben een enorme hoeveelheid innovatie in onze portfolio geïntroduceerd die ons helpt marktaandeel te winnen, onze beschikbare markt uit te breiden en de industrieagenda vast te stellen", zegt ceo George Kurian. "Onze consistente en sterke prestaties weerspiegelen de duidelijke differentiatie van onze technologie en de kracht van ons bedrijfsmodel, evenals de groeiende toewijding van onze klanten aan NetApp en de waarde van onze Data Fabric-strategie."

De All Flash Array (AFA) omzet inclusief alle flash-FAS-, EF- en SolidFire-producten en -diensten steeg met 29 procent tot een netto-opbrengst van 2,2 miljard dollar op jaarbasis. De omzet van software-onderhoud en hardware-onderhoud steeg naar 539 miljoen dollar.

De komende drie maanden zal de omzet tussen 2 en 9 procent stijgen.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!