Witold Kepinski - 20 november 2018

Acronis Data Cloud 7.8 maakt cyberbeveiliging veiliger

Acronis, speler op het gebied van cyberbeveiliging en hybride cloudoplossingen, heeft een belangrijke update van het Acronis Data Cloud-platform aangekondigd. De Acronis Data Cloud 7.8-update introduceert volledige cloud-to-cloud Microsoft Office 365-beveiliging, verbeterde ransomware-beveiliging en een blockchain-gevoede data-notarisatie en e-signature oplossing voor serviceproviders.

Onder serviceproviders staat Acronis Data Cloud al bekend voor de ondersteuning van native integratie met de meest populaire hostingautomatiseringsplatforms, Professional Services Automation (PSA) -systemen en Remote Monitoring and Management (RMM) -hulpmiddelen en biedt uitgebreide servicemonitoring en rapportage. Het platform stelt serviceproviders in staat om de nieuwe diensten gemakkelijk op de markt te brengen via hun bestaande infrastructuur voor clientbeheer.

Met de update van vandaag bevat Acronis ook de eerder aangekondigde integratie met Google Cloud en Microsoft Azure Cloud Services, dat de strategie van Acronis volgt om alle gegevens, applicaties en systemen te beschermen, terwijl gebruikers volledige controle en flexibiliteit krijgen over hun beschermde gegevens. Via deze native integratie kunnen serviceproviders back-ups naar Google Cloud Storage en Microsoft Azure Storage verzenden zonder ingewikkelde configuraties of overeenkomstafhandeling te vereisen. Beheerde serviceproviders (MSP's) kunnen met slechts een klik gebruikmaken van de datacenters van Google en Azure onder hun bestaande Acronis-contract. De integratie verbetert het vermogen van partners en klanten om de opslag en de provider te kiezen die zij verkiezen, terwijl het contractonderhoud voor kleinere MSP's wordt vereenvoudigd.

"Iedereen heeft cyberbescherming nodig en we maken het gemakkelijk om te verkopen en te gebruiken. We hebben geluisterd naar de feedback van onze partners en nieuwe functies geïntroduceerd die het voor hen gemakkelijker maken om aan de behoeften van hun klanten te voldoen, "aldus John Zanni, President van Acronis.

Verbeteringen en nieuwe functies

Acronis Data Cloud is gebruiksvriendelijker, veiliger en effectiever geworden voor alle partners en klanten. De nieuwste update zorgt voor aanzienlijke verbeteringen in betrouwbaarheid en prestaties en de volgende nieuwe functies:

Volledige Microsoft Office 365-beveiliging. Cloud-to-cloud-back-up voor Exchange Online, OneDrive voor bedrijven en SharePoint Online. Back-ups worden rechtstreeks uitgevoerd tussen Microsoft en een van de beveiligde datacenters van Acronis. Serviceproviders kunnen het specifieke land en de locatie van het datacenter selecteren. Met Acronis Backup Cloud kunnen gebruikers ook hun back-up doorzoeken om afzonderlijke bestanden of berichten te vinden en te herstellen.

De verbeterde ransomware-detectie van Acronis Active Protection. Acronis Active Protection controleert op schadelijke activiteiten, stopt dubieus gedrag en herstelt automatisch beschadigde bestanden. Deze versie introduceert verbeterde machine-learning technologie om bekende en onbekende bedreigingen beter te herkennen en valse positieven te verminderen. De nieuwe versie beschermt ook netwerkshares en verwijderbare apparaten.

Acronis Notary Cloud. In deze release wordt een nieuwe service geïntroduceerd die wordt toegevoegd aan de bestaande Acronis Backup Cloud en Acronis Files Cloud . Acronis Notary Cloud is een op een blockchain-gebaseerde service voor bestandsnotarisatie, e-signing en gegevensverificatie. De service creëert een unieke digitale vingerafdruk voor bestanden en slaat deze op in een openbaar blockchain-grootboek, waardoor onafhankelijke validatie van de authenticiteit en het bestaan ??van een bestand op een bepaald moment mogelijk is.

Verzending van fysieke gegevens. Gebruikers kunnen de initiële back-up seeding nu sneller uitvoeren door de eerste back-up op te slaan op een lokale harde schijf op het terrein van de klant en deze vervolgens naar een Acronis-datacenter te verzenden. De gegevens zijn volledig gecodeerd om ongeoorloofde toegang tijdens de overdracht te voorkomen.
SAPAS - De vijf vectoren van cyberbeveiliging

Met elke verbetering kijkt Acronis naar de vijf vectoren van cyberbeveiliging - veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en veiligheid (SAPAS) - die ervoor zorgen dat Acronis Backup Cloud een eenvoudige, efficiënte en veilige oplossing is die geschikt is voor serviceproviders en klanten van elke grootte.

De update van vandaag is geen uitzondering. Klantgegevens zijn nog veiliger en toegankelijker met de nieuwe cloud-to-cloud-bescherming van Microsoft Office 365-workloads en integratie van de opslagopties van Google Cloud en Microsoft Azure. De toevoeging van Acronis Notary Cloud zorgt ervoor dat gebruikers eenvoudig de authenticiteit van hun gegevens kunnen verifiëren. Plus de verbeterde functionaliteit van Acronis Active Protection verhoogt de beveiliging van hun gegevens, apps en systemen.

Voor serviceproviders en gebruikers profiteren ze ook van het gebruiksgemak, omdat al deze functies worden gericht via een intuïtieve beheerconsole, met uitgebreide rapportage.

"Er is een grote kans voor dienstverleners om een ??bedrijf op te bouwen door te voldoen aan de eisen van de groeiende cyberbeveiligingsmarkt. De nieuwste editie van het Acronis Data Cloud-platform biedt een reeks producten die providers kunnen gebruiken om hun eigen uitgebreide oplossingen voor back-up- en ransomware-beveiliging op de markt te brengen, "aldus Phil Goodwin, Research Director, Cloud Data Management and Protection, IDC.

Marketingondersteuning voor serviceproviders

Deze update gaat vergezeld van een reeks verkoop- en marketingmaterialen om serviceproviders te helpen meer te verdienen door meer beheerde gegevensbeveiligingsdiensten te verkopen aan hun nieuwe en bestaande klanten. Acronis nodigt partners uit contact op te nemen met hun verkoopvertegenwoordigers om de nieuwste gegevensbladen, gevechtskaarten en e-mailsjablonen aan te vragen om hen te helpen bij de lancering.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!