Witold Kepinski - 16 november 2018

Amazon selecteert New York City en Northern Virginia voor nieuw hoofdkantoor

Amazon selecteert New York City en Northern Virginia voor nieuw hoofdkantoor image

Amazon heeft aangekondigd dat we New York City en Arlington, Virginia, hebben gekozen als locaties voor hetr nieuwe hoofdkantoor. Amazon investeert hierbij 5 miljard dollar en creëert meer dan 50.000 banen op de twee nieuwe locaties van het hoofdkantoor, met meer dan 25.000 werknemers elk in New York City en Arlington.

De nieuwe locaties zullen toetreden tot Seattle als het hoofdkantoor van het bedrijf in Noord-Amerika. Daarnaast heeft Amazon aangekondigd dat Nashville is geselecteerd voor een nieuw Centre of Excellence voor zijn Operations-activiteiten, die verantwoordelijk zijn voor de klantvervulling, het transport, de toeleveringsketen en andere soortgelijke activiteiten van het bedrijf. Het Operations Center of Excellence in Nashville zal meer dan 5000 banen creëren.

Het nieuwe hoofdkantoor van de Washington DC-hoofdkwartier in Arlington zal worden gevestigd in National Landing, en het hoofdkantoor van New York City zal worden gevestigd in de wijk Long Island City in Queens. De investeringen van Amazon in elk nieuw hoofdkantoor zullen de creatie van tienduizenden extra banen in de omliggende gemeenschappen stimuleren. Het inhuren van het nieuwe hoofdkantoor begint in 2019. Het Operations Center of Excellence bevindt zich in het centrum van Nashville, als onderdeel van een nieuwe ontwikkelingslocatie net ten noorden van de Gulch. Het inhuren begint ook in 2019.

"We zijn verheugd om nieuwe hoofdkantoren te bouwen in New York City en Northern Virginia," zegt Jeff Bezos, oprichter en CEO van Amazon. "Deze twee locaties stellen ons in staat om talent van wereldklasse aan te trekken waarmee we de komende jaren voor klanten verder kunnen uitvinden. Het team heeft deze sites goed bezocht en we kijken ernaar uit om een nog groter deel van deze community's te worden. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!